Home / Rheden-Regiobode / Minder Rhedenaren in de bijstand

Minder Rhedenaren in de bijstand

GEM. RHEDEN – Voor het eerst sinds 2016 is het aantal bijstandsgerechtigden in de gemeente Rheden onder de 1000. Na de stijgingen in de afgelopen jaren lijkt nu een voorzichtige daling ingezet.

De aantrekkende economie en de inspanningen van de gemeente met verschillende re-integratieprojecten zoals Doorslag, Mind@Work en Sociale Ruimte werpen hun vruchten af. Van grote waarde daarbij zijn ook de lokale ondernemers die zich open stellen om inwoners een kans te geven.
Op dit moment maakt de gemeente een analyse van het aantal bijstandsgerechtigden. Wat is de reden dat zij een bijstandsuitkering krijgen en wat kan de gemeente er aan doen om het aantal te verminderen? Voor het eind van dit jaar is duidelijk hoe de plannen er uitzien om meer inwoners ‘mee te laten doen in de samenleving’.

In de periode van 1 januari tot 30 september dit jaar stroomden in totaal 275 bijstandsgerechtigden uit. Een deel stroomde uit naar een betaalde baan en een ander deel door onder andere verhuizen of samenwonen. Op 30 september waren er 991 bijstandsgerechtigden. Op 1 januari waren dat nog 1030.

Wethouder Ronald Haverkamp: “Het is mooi om te zien dat er meer inwoners meedoen in de samenleving door het verrichten van betaald werk. Natuurlijk is dat niet alleen onze verdienste als gemeente, maar zeker ook die van de inwoners zelf en niet te vergeten die van onze ondernemers. Maar blijkbaar werpt onze aanpak vruchten af en is er sprake van een voorzichtige daling van het aantal uitkeringsgerechtigden. En daar ben ik oprecht blij mee.”

Lees ook

Workshops voor vrijwilligers

GEM. RHEDEN – Het Loket Vrijwilligerswerk van welzijnsorganisatie Incluzio biedt vrijwilligers dit najaar diverse leerzame …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.