Home / Brummen-Regiobode / Meepraten over invulling van Eerbeek

Meepraten over invulling van Eerbeek

EERBEEK – Nu het bestemmingsplan voor Eerbeek is vastgesteld, kan er worden begonnen met de concrete uitwerking van de plannen. De gemeente Brummen nodigt iedereen uit om mee te denken over de invulling van het centrumgebied en de plannen voor de Eerbeekse beek.

Het centrumgebied van Eerbeek, grofweg het gebied tussen het Oranje Nassauplein en de Molenstraat en van Beekwal tot Stationsplein, kent meerdere plekken die opnieuw ingevuld moeten worden, zoals het Kerstenterrein en de Loenenseweg. Maar ook parkeren en de afwikkeling van het verkeer maken deel uit van de plannen die moeten worden gesmeed. Voor de Eerbeekse beek is het de vraag hoe deze door het dorp gaat lopen en of deze weer bovengronds wordt gebracht.

Om te horen wat inwoners voor ideeën en wensen hebben, verzorgt de gemeente Brummen twee inloopavonden op dinsdag 27 en woensdag 28 november, vanaf 19.30 uur in de Korenmolen. Wethouder Peter-Paul Steinweg ziet deze bijeenkomsten als kickoff. “We gaan nu binnen de randvoorwaarden, die er liggen, kijken naar concrete oplossingen en invullingen.” Hierbij wil hij graag input vanuit bewoners, organisaties en andere betrokkenen. Wie mee wil praten, kan zich aanmelden via ruimtevooreerbeek@brummen.nl of tel. 0575 – 568233. Mocht er erg veel belangstelling zijn, dan wordt een derde avond georganiseerd. Steinweg roept mensen op vooral te komen en hun mening kenbaar te maken: “Hoe eerder in het proces we horen wat er speelt, des te beter we ideeën mee kunnen nemen.” De avond bestaat dan ook uit een korte presentatie, waarna de aanwezigen bij verschillende standjes vragen kunnen stellen en hun wensen kenbaar kunnen maken.

Het is de bedoeling dat de input uit deze informatieavonden bijdraagt aan een masterplan voor het centrum en één voor de beek, met daarin concrete plannen en een financiële onderbouwing. Wethouder Steinweg hoopt dat in 2020 de schop in de grond gaat. Dit is nog wel afhankelijk van de uitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan, die begin volgend jaar wordt verwacht. “Maar daar kunnen we niet op wachten”, aldus Steinweg. “We moeten verder met het uitwerken van de plannen.”

Lees ook

Mogelijk verlichting van kunstwerk Brummens viaduct

BRUMMEN – Dorpsraad Brummen en gemeente Brummen hebben afspraken gemaakt over het beheer en onderhoud …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.