Home / Belangrijk / Meepraten over het Brummens Landschap

Meepraten over het Brummens Landschap

BRUMMEN – Landschapsnetwerk Brummen houdt ieder jaar een gespreksavond over het landschap van Brummen en omgeving. Elke keer staat een ander thema centraal en dit jaar is dat: iedereen kan iets doen.

De avond vindt dit jaar plaats op op maandag 12 november, van 20.00 tot 22.00 uur in restaurant Reuvershoeve in Brummen, en staat open voor iedereen met belangstelling voor het landschap in de omgeving. In drie korte presentaties wordt ingegaan op de meerwaarde van tuinen, beheer van bermen en slootkanten voor de biodiversiteit. Er wordt gesproken over het herstel van insecten, vlinders en vogels in het landschap en over hoe inwoners van de gemeente Brummen zelf iets kunnen betekenen voor de omgeving. Bijvoorbeeld in de eigen tuin, die ook deel uitmaakt van een groter geheel. Wat inwoners van het gebied doen of laten, draagt bij aan de waarde van het landschap voor vogels, vlinders en andere natuur. Ook het beheer van bermen, buurtgroen en (sloot)kanten is van grote invloed op de waarde van het landschap voor planten, dieren en mensen.

“Het landschap is het resultaat van al onze acties. Dat maakt dat we dus allemaal iets kunnen doen. Hoe en wat, dat is waar de avond over gaat. In de vorm van open gesprekken aan tafels met elk een eigen onderwerp.”, aldus het Landschapsnetwerk, dat belangstellenden oproept vooral te komen luisteren, meedenken en meepraten. Aanmelden kan via een mailtje aan contact@landschapsnetwerkbrummen.nl.
Het Landschapsnetwerk Brummen is een burgerinitiatief, ontstaan uit de interesse voor het landschap in deze streek en de behoefte om in positieve zin bij te dragen aan wat het landschap zo speciaal maakt. Het netwerk heeft een kwartaalnieuwsbrief, aanmelden hiervoor kan via nieuwsbrief@landschapsnetwerkbrummen.nl.

Foto: Lars Soerink/Vilda

Lees ook

Smullen in de stoomtrein

BEEKBERGEN – De Veluwse Stoomtrein Maatschappij houdt in de meivakantie extra rijdagen en heeft dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.