Home / Doesburg-Regiobode / Lucien van Riswijk nieuwe burgemeester van Zevenaar

Lucien van Riswijk nieuwe burgemeester van Zevenaar

ZEVENAAR – Lucien van Riswijk wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Zevenaar. De gemeenteraad heeft dit op donderdag 8 november op voorstel van de Vertrouwenscommissie in een raadsvergadering besloten.

Drs. L.J.E.M. van Riswijk (CDA) is sinds 2009 burgemeester van de gemeente Druten. Daarvoor was hij onder meer wethouder in de gemeente Rijnwaarden en zelfstandig adviseur. Hij studeerde bestuurs- en beleidswetenschappen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.
De gemeenteraad van Zevenaar omschrijft Lucien van Riswijk als een ervaren en benaderbare burgemeester. Hij heeft bewust voor Zevenaar gekozen en de gemeenteraad bewust voor hem. “Lucien van Riswijk komt energiek, initiatiefrijk en ambitieus over en brengt daardoor nieuw elan mee. Als burgemeester en voormalig wethouder kent hij het bestuurlijke klappen van de zweep en kan zich goed inleven in de verscheidene bestuurlijke posities. Hij zal snel en makkelijk onderdeel van de samenleving uitmaken. Voordeel is dat hij Zevenaar en de regio kent. Kortom, hij is precies de burgemeester die Zevenaar nodig heeft.”

Met de voordracht van Lucien van Riswijk door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten. Het streven is om Lucien van Riswijk op 20 december in een buitengewone raadsvergadering te installeren als burgemeester van Zevenaar.

Lees ook

Honderdtwintig kilo ingrediënten voor plastic soep

VELP – In maart ruimden zeven Velpenezen en een Presikhaafse zwerfvuil op in de Velperwaarden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.