Home / Belangrijk / Loenermark viert drie dagen feest voor negentigjarig jubileum

Loenermark viert drie dagen feest voor negentigjarig jubileum

LOENEN – De Loenense voetbalvereniging Loenermark, die al vele jaren haar residentie heeft in het fraaie Lonapark, gaat feest vieren. De club die in 1928 werd opgericht viert drie dagen lang, van 23 tot en met 25 november, het negentigjarig bestaan. Zaterdag is het hoogtepunt van het feest met een herdenking, receptie en feestavond.

De club heeft alle reden om volop feest te vieren. Zowel de efltalprestaties, financiën, de clubgeest als ledental stemt het bestuur tot grote tevredenheid. Voorzitter van deze actieve club is Jaap Holdijk. Volgens Holdijk heeft Loenermark zich ontwikkeld tot een open vereniging die wars is van kapsones, waar iedereen welkom is en gerespecteerd wordt. De onderlinge gezelligheid staat voorop. De mouwen worden opgestroopt als dat nodig is. De bereidwilligheid om met en voor elkaar wat te doen is er altijd. De vriendschappen hebben de club gevormd.

Loenermark begon negentig jaar geleden als een klein cluppie en is nu een forse vereniging met meer dan zeshonderd leden. Holdijk: “We begonnen niet met een strak veld maar met een terrein dat meer leek op een knollentuin. Nu hebben we een schitterend voetbalcomplex met goed onderhouden velden en in plaats van een keet hebben we nu een grote riante kantine.”
Ook over de jeugdafdeling heeft Holdijk zeker niet te klagen. De club heeft een flink aantal pupillen- en juniorenelftallen. Onlangs is gestart met een prima jeugdopleiding met technische en medische begeleiding. Loenermark heeft kort geleden ook uitbreiding gekregen van het G-voetbal. In heel korte tijd is er door de werkgroep een organisatie neergezet die prima functioneert. Het G-voetbal heeft een vaste en volwaardige plek binnen Loenermark gekregen. Holdijk: “Hiermee geeft Loenermark invulling aan een maatschappelijke behoefte in onze omgeving. Met veel enthousiasme wordt door de spelers, trainers en begeleiders op vrijdagavond getraind. Het aantal spelers loopt langzaam maar zeker op. Loenermark vindt het belangrijk om ook G-spelers op een verantwoorde wijze voetbal met veel plezier en beleving aan te bieden.”

Financieel gaat het prima met Loenermark. Soms waren er minder goede tijden, maar de club staat er nu goed voor. Holdijk zegt hierover: “We moeten elke euro wel twee keer omdraaien voordat we hem uitgeven en dat zal in de toekomst zeker zo blijven. Maar de toekomst ziet er voor onze club zonder meer rooskleurig uit. We hebben een mooi sportpark, trouwe sponsoren, vele vrijwilligers, een betrokken middenstand en vooral een goede atmosfeer waarin voetbal bedreven kan worden door jong en oud, zowel recreatief als prestatiegericht. Wij hebben ook zaalvoetbal- en damesteams.” Het bestuur is ook blij met de oprichting van de Vrienden van Loenerkmark dat in 2015 plaatsvond maar inmiddels al is uitgegroeid tot tachtig leden.

De voorzitter noemt het negentigjarig jubileum een feest met twee gezichten. Holdijk: “Met z’n allen staan we stil bij negentig jaar voetbalplezier en -historie. Het jubileum is echter ook een mooi moment om vooruit te kijken. We hopen dat we voor de aanstaande generaties dé vereniging van Loenen zullen zijn om voetbalplezier te beleven.”

Het feestweekend start vrijdag 23 november om 20.00 uur met de komst van oud-wielrenner Gert Jakobs. Hij vertelt op humoristische wijze over het wielrennen en zichzelf. Voor deze avond zijn sponsoren uitgenodigd, maar ook andere geïnteresseerden kunnen deze avond bezoeken. Zij betalen 10 euro per ticket. Henk Hoekman sluit de avond muzikaal af met zijn Single Party.
Zaterdagochtend staat in het teken van het herdenken van leden die zijn overleden. Er wordt bij beide kerkhoven in Loenen een krans gelegd. Dat gebeurt om 11.30 uur bij de Protestante kerk en om 12.00 uur bij de Rooms Katholieke kerk. Voor deze herdenking zijn ereleden en bestuursleden uitgenodigd. Daarnaast zou de Jubileumcommissie het erg fijn vinden als nabestaanden en andere belangstellenden deze herdenking komen bijwonen.
’s Middags wordt er een receptie gehouden voor genodigden. In de avond staat er vanaf 20.00 uur een feestavond onder leiding van de band Session op het programma. De avond is alleen toegankelijk voor leden boven de achttien jaar, met hun partners.

Het feestweekend wordt afgesloten met een Swinging Sunday: een middag voor jong en oud. De Nederlandstalige zangers Gerard Palts en Germaine Stuiver maken er vanaf 15.00 uur een gezellige middag en avond van. Daarnaast staan er diverse eetstandjes en is er vermaak voor de kinderen. Ook wordt deze middag de trekking gehouden van de grote Jubileumloterij. Deze middag is voor iedereen toegankelijk. Een ticket kost 5 euro per persoon. Tot achttien jaar is de toegang gratis. Tickets zijn verkrijgbaar bij de jubileumcommissie.

Archieffoto: Ouder Glorie van Loenermark

Lees ook

Katholieken uit Apeldoorn en Brummen gaan samen

REGIO – Vanaf begin 2021 zullen de Emmausparochie in Apeldoorn en de Franciscus en Claraparochie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.