Home / Brummen-Regiobode / Loenermark is meer dan voetbal

Loenermark is meer dan voetbal

LOENEN – Voetbalvereniging Loenermark vierde afgelopen weekend het negentigjarig jubileum. Tijdens de receptie kreeg de jubilerende voetbalvereniging een vlag aangeboden met de pakkende slogan Loenermark meer dan voetbal…. Dat deze slogan volop de lading dekt, bleek wel uit de lovende woorden van de sprekers, die de Loenense club een loftrompet toezwaaiden voor alles wat in het Lonapark tot stand is gebracht.

Het feestweekend begon vrijdag in de grote tent met een feestavond. Naast gezellige muziek was er een optreden van de bekende oud-wielrenner Gert Jakobs. De sportman kon de Loenermarkfamilie prima vermaken met zijn verhalen.
Zaterdag zette het bestuur koers naar de begraafplaatsen bij de Protestantse en Katholieke kerk. Hier werden de overleden leden van de voetbalvereniging herdacht. ‘s Middags was het wederom feest in de tent. Hier was een receptie voor genodigden gepland. De sprekers werden ingeleid door Dorinke Klomp. Als eerste kreeg sportwethouder Nathan Stukker van de gemeente Apeldoorn het woord. Hij was van mening dat Loenermark een van de mooiste eigen sportparken van de gemeente heeft. In de afgelopen negentig jaar heeft de club veel meegemaakt. In voor- en tegenspoed heeft Loenermark zich opgewerkt tot een florerende club. Volgens de wethouder horen Loenen en Loenermark bij elkaar. Met zeshonderd leden is deze voetbalvereniging een grote club die vele elftallen heeft. Stukker besloot: “Namens de gemeente Apeldoorn wens ik dat Loenermark voorspoedig het honderdjarig bestaan mag bereiken. Misschien ben ik dan nog wel wethouder en kom dan zeker graag weer naar Loenen!” De wethouder bood naast een gevulde envelop de Apeldoornse vlag aan, die voorzitter Jaap Holdijk in ontvangst mocht nemen.
KNVB-bestuurder Nico van den Ham belichtte de geschiedenis van Loenermark en bood namens deze bond een sculptuur aan.

Een krachtige spreker was Erik Hafkamp, bestuurder van collega-vereniging Eerbeekse Boys. Eerbeekse Boys wilde een mooi geschenk geven. Hafkamp refereerde even aan de toespraak die Jaap Holdijk kort geleden bij het feest van Eerbeekse Boys hield. Holdijk zei toen dat Loenen toch belangrijker is dan Eerbeek. Dat blijkt uit het verkeersbord op de afslag van de A50. Loenen staat bovenaan. Daar wilde Hafkamp verandering in brengen. Bij Rijkswaterstaat had hij kunnen regelen dat Eerbeek boven Loenen staat. Jaap Holdijk kreeg een metersgrote foto waarop het nieuwe bord onder grote hilariteit werd onthuld. Het oude bord kreeg Holdijk ook.
Martin Plant, voorzitter van de Loenense Tennisclub, feliciteerde de Lonapark-buren en vergeleek beide verenigingen met elkaar. LTC had eerder kunstgras en andere voorzieningen. Vaak gaan oudere voetballers naar LTC om een balletje te slaan.
Namens de Dorpsraad Loenen sprak voorzitter Willem de Zanger. Hij liet weten dat Loenermark een structuur heeft waar menige vereniging jaloers op kan zijn. De Zanger: “We zijn als Dorpsraad dan ook trots dat we een vereniging als Loenermark in ons dorp hebben.” Als geschenk bood hij een picknickbank aan, waarop de vrijwilligers en sporters na gedane arbeid kunnen uitrusten.
De Loenense muziekvereniging OLTO kwam het jubilerende Loenermark een serenade brengen. Marcel Dammers voerde namens het korps het woord. Dorinke Klomp mocht namens de leden de nieuwe Loenermark vlag met de slogan Loenermark meer dan voetbal aanbieden.
Voorzitter Jaap Holdijk dankte de sprekers voor gesproken woorden.
Zondag werd het grote Loenermarkfeest afgesloten met een Swinging Sunday met vrolijke optredens van enkele zangers. Jong en oud hebben er geweldig van genoten.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Open atelier Annie Elissen

BRUMMEN – Annie Elissen – Groot Tjooitink neemt dit jaar voor het eerst deel aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.