Home / Brummen-Regiobode / Loenense graftrommels veilig voor winterse invloeden

Loenense graftrommels veilig voor winterse invloeden

LOENEN – Alle elf graftrommels van het kerkhof bij de Protestantse kerk aan de Beekbergerweg in Loenen zijn onlangs weer veilig onder dak gebracht. Zo liggen ze droog vóór de herfststormen, regen en sneeuw beginnen.

Deze bijna honderdjarige trommels, die drie jaar geleden door de Stichting Historie Loenen grondig gerestaureerd zijn, worden op deze manier toch beter tegen de elementen beschermd, zodat dit stukje cultuurgoed gekoesterd en nog lang bewaard kan blijven. In maart worden de trommels door de mannen van Historie Loenen en vrijwilligers weer te tevoorschijn gehaald, afgestoft, opgepoetst en daarna netjes op de schone, zeer oude graven gelegd.

Op de eerste donderdag van de maand om 9.00 uur ‘s morgens zijn de vrijwilligers weer druk in de weer om het kerkhof van blad en afgewaaid hout te ontdoen. Ook worden de takken van de eeuwenoude beuken ingekort en tenslotte wordt alles netjes aangeharkt.
Dit kan allemaal worden gedaan mede dankzij de hulp van deze trouwe vrijwilligers. Een flinke groep Loenenaren zet zich hiervoor in. Het uitgestrekte kerkhof, met veel grote bomen, geeft enorm veel werk. Nieuwe en enthousiaste mensen zijn dan ook van harte welkom. Wie mee wil helpen, kan gewoon komen op die eerste donderdag van de maand, er wordt verzameld achter de Protestanse kerk. Tuingereedschap is aanwezig, evenals een lekker kopje koffie met koek.

Lees ook

Iedereen mag meedoen aan Dierense Speeltuin Got Talent

Feest in Dierense Speeltuin bij opening natuurspeelplaats en viering 75-jarig bestaan DIEREN – Nog een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.