Home / Brummen-Regiobode / Lionsclub zamelt weer koffiepunten in voor Voedselbank

Lionsclub zamelt weer koffiepunten in voor Voedselbank

REGIO – De maand december is door de Lionsclub Zutphen uitgeroepen tot inzamelmaand van koffiepunten. Dit jaar worden er niet alleen Douwe Egbertspunten ingezameld, maar ook koffiepunten van Perla, het huismerk van Albert Heijn. De opbrengst van de inzamelactie gaat naar de cliënten van de Voedselbank die actief is in Brummen, Eerbeek en het gebied rond Zutphen.

Elf winkels in de regio fungeren vier weken lang als inzamelpunt. Aan het eind van de actie worden de koffiepunten ingeleverd bij koffiebrander Douwe Egberts, die vervolgens gratis pakken koffie beschikbaar stelt. “Wekelijks zijn honderdvijftig gezinnen in de regio afhankelijk van de pakketten van de Voedselbank”, zegt Paul Bombeld van de Lionsclub in Zutphen. “Koffie is een lang houdbaar product dat eigenlijk nooit als restpartij door fabrikanten wordt aangeboden. Daarom zijn we dan ook ongelofelijk blij met de ondersteuning van de koffiebrander.”
Iedereen die nog DE-waardepunten of Perla-punten in de keukenlade heeft liggen, wordt opgeroepen deze te deponeren in de actiebussen die overal in de regio zijn neergezet. “We zijn natuurlijk blij met alle punten die worden ingeleverd”, zegt medeorganisator Hans Jekel van de Lionsclub. “Maar de mensen zouden ons extra helpen als de ze punten in een gesloten enveloppe doen en het aantal punten op de enveloppe vermeldt. Dat scheelt een heleboel telwerk.”
Vanaf deze week staan de inzamelzuilen in Brummen bij Primera Bosman en Jumbo. In Eerbeek staat de verzameldoos bij Plus van Tetering. De inzamelactie van koffiepunten is gestart in de laatste week van november en loopt nog tot eind december.

Lees ook

Zwaar vuurwerk aangetroffen

EERBEEK – Een 26-jarige man uit Eerbeek is woensdag 23 juni aangehouden voor handel in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.