Home / Brummen-Regiobode / Lezingen over erfrecht en uitvaartrituelen

Lezingen over erfrecht en uitvaartrituelen

EERBEEK – Donderdag 1 november verzorgden Elfriede Arriëns van Uitvaartzorg de Verbinding en notaris Natascha Dröge van Dröge Notariaat / Estate Planning lezingen in het Pater Dekkerhuis in Eerbeek. Elfriede Arriëns vertelde over uitvaartrituelen van vroeger en nu. Haar voordracht werd ondersteund door verrassende beelden. Het gebruik van nieuwe uitvaartrituelen kreeg uitgebreid aandacht. Veel nieuwe rituelen zijn ontstaan tegen het einde van de vorige eeuw en door ingrijpende gebeurtenissen, zoals de Bijlmerramp en meer recent door de ramp met de MH-17.
Na de pauze sprak Natascha Dröge over erfrecht en de jongste wetswijzigingen op dit gebied. Met voorbeelden betreffende de te betalen erfbelasting en hoe met goede regelingen veel erfbelasting kan worden bespaard, wist zij de aanwezigen te boeien. Ze onderstreepte nog eens het belangenafweging een goed testament.
Het publiek kreeg de gelegenheid tot het stellen van vragen, waarvan ruimschoots gebruik werd gemaakt. Na een afscheidsdrankje kreeg ieder verdere schriftelijke informatie mee en werd deze leerzame avond afgesloten.

Lees ook

Smullen in de stoomtrein

BEEKBERGEN – De Veluwse Stoomtrein Maatschappij houdt in de meivakantie extra rijdagen en heeft dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.