Home / Rheden-Regiobode / Lezing Rosita Steenbeek

Lezing Rosita Steenbeek

VELP – Rosita Steenbeek bezocht vluchtelingen op Lampedusa, Sicilië en in Libanon. Ze heeft haar ontmoetingen met hen en met hulpverleners verwerkt in haar nieuwe boek Wie is mijn naaste? Donderdag 1 november komt ze hierover vertellen bij Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp. Het boek gaat over mensen die in de vluchtelingenopvang op hun sterkst en tegelijk kwetsbaarst zijn: alleenreizende minderjarige asielzoekers in een opvanghuis op Sicilië, vrouwen uit Aleppo in een vluchtelingenkamp op enkele kilometers van de Syrische grens, hulpverleners in Libanon die de onmenselijke keuze moeten maken wie wel en wie niet mee mogen met een humanitaire corridor naar Italië. Zij worden, ieder voor zich, geconfronteerd met de fundamentele vraag: wie is mijn naaste? De lezing begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 10 euro.

Lees ook

Spreekuur huurdersvereniging

GEM.RHEDEN – Op maandag 21 september hervat de Huurdersvereniging Rheden zijn spreekuur in Dieren. Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.