Home / Rheden-Regiobode / Lezing over spiritualiteit en natuur bij De Sprang

Lezing over spiritualiteit en natuur bij De Sprang

VELP – Centrum voor Spirituele Bezinning de Sprang in Velp heeft zondag 25 november Matthijs Schouten te gast. Hij verzorgt een lezing over spiritualiteit en natuur.

In de geschiedenis van de Westerse cultuur is de natuur vooral beschouwd als een gebruiksobject, waar de band tussen natuur en spiritualiteit in niet-Westerse culturen van oudsher veel inniger is. Recent lijkt deze houding in het westen te veranderen en Matthijs Schouten laat in zijn lezing zien dat de mens onderdeel is van de natuur. Hij stelt de vraag: van wie is de natuur nou eigenlijk? en kijkt naar diverse culturen en godsdiensten voor het antwoord hierop. Schouten daagt zijn toehoorders uit anders te kijken naar de natuur, maar ook naar henzelf.
Prof. dr. Matthijs G.C. Schouten studeerde biologie, vergelijkende godsdienstwetenschappen en Keltische taal- en letterkunde. Daarnaast heeft hij een grote belangstelling voor levensbeschouwelijke kwesties, in het bijzonder voor onze perceptie van natuur. Hij heeft een leerstoel aan de Wageningen University en aan de universiteiten van Cork en Galway (Ierland). In 2003 werd aan hem de Groeneveldprijs toegekend.

De lezing vindt plaats in het kerkje aan de Dr. Fabiusstraat 12 in Velp en begint om 10.30 uur. De bijeenkomst duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. De toegang bedraagt 8 euro, inclusief consumptie. Leden en begunstigers van De Sprang hebben vrij toegang.

Lees ook

‘t Koffielokaal weer open

DIEREN – ‘t Koffielokaal van de Vineyard in Dieren is weer open. Elke woensdag tussen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.