Home / Brummen-Regiobode / Lezing over nieuw Museum STAAL

Lezing over nieuw Museum STAAL

LOENEN – Op uitnodiging van Oudheidkundige Vereniging De Marke houdt Pien Pon, directeur van van Museum STAAL in Almen, een lezing over dit nieuwe museum. De lezing vindt plaats op woensdag 21 november en begint om 20.00 uur in het Jeugdhuis van PKN in Loenen. Sinds afgelopen juni is Gelderland een museum rijker. Museum STAAL (STAring in ALmen) is gewijd aan de negentiende-eeuwse Gelderse dichter A.C.W. Staring, maar heeft ook ten doel om de Achterhoek, het land van Staring, cultureel op de kaart te zetten. In haar lezing vertelt de oprichter, cultureel ondernemer Pien Pon, natuurlijk over Staring: over de dichter en zijn liefde voor de volkscultuur van deze streek, en over de vernieuwende landbouwkundige en filantroop en zijn landgoed, De Wildenborch.

Lees ook

Kwijtschelding huurkosten voor sportverenigingen

GEM. BRUMMEN – Het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Brummen en Stichting …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.