Home / Doesburg-Regiobode / Lezing over de koloniale geschiedenis van Nederlands-Indië

Lezing over de koloniale geschiedenis van Nederlands-Indië

LATHUM – Nagalm van een Trots Imperium is de titel van de lezing die Hans van den Akker vrijdag 23 november verzorgt in de Lathumse Kerk. Hij vertelt deze avond over de koloniale geschiedenis van ons land in Nederlands-Indië.

Hans van den Akker is historicus en de conservator van Bronbeek, het Arnhemse museum waarin het Indische verleden centraal staat. Zoals de titel van zijn presentatie al aangeeft, galmt de koloniale Nederlandse geschiedenis door tot in onze huidige tijd. De discussie over ons koloniale verleden is springlevend. Als historicus én conservator is Van den Akker als geen ander in staat een overzicht te geven van de Nederlands-Indische geschiedenis en dit te relateren aan de collectie van museum Bronbeek. Hij betrekt het publiek in zijn presentatie en zal volop gelegenheid geven tot het stellen van vragen.
De lezing in de Lathumse kerk begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 7 euro, inclusief koffie vooraf en een drankje in de pauze. Kaarten bestellen kan via vvlk@chello.nl of tel. 0313-631915. Tevens zijn kaarten, zolang de voorraad strekt, te koop voor aanvang van de lezing.

Lees ook

Filmhuis Doesburg vertoont De Beentjes van St. Hildegard

DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont dinsdag 29 september, woensdag 30 september en donderdag 1 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.