Home / Doesburg-Regiobode / Lezing over bijzondere monumenten

Lezing over bijzondere monumenten

DOESBURG – Monumentenvereniging Doesburg houdt maandag 12 november om 20.00 uur de jaarlijkse najaarsvergadering bij Podium Acanthus in Doesburg. Na een kort huishoudelijk gedeelte verzorgt Jeroen Krijnen een presentatie over de resultaten van de recentelijk afgesloten inventarisatie van gemeentelijke monumenten in Doesburg. Jeroen Krijnen is gemeentelijk bouwhistoricus van Zutphen en bezocht tussen 2012 en 2018 voor de gemeente Doesburg ongeveer 360 huizen, boerderijen en bedrijfsgebouwen. De inventarisatie leverde niet alleen 240 nieuwe gemeentelijke monumenten op, maar ook meer kennis en inzicht over het gebouwde erfgoed van Doesburg. Tijdens de presentatie zal Krijnen ingaan op diverse bekende en minder bekende panden binnen en buiten de stad. Hij laat zien welke monumentale waarden verborgen zitten achter de voorgevels, welke architectuurelementen typisch zijn voor de stad Doesburg en welke bijzondere vondsten hij gedaan heeft. Deze bijeenkomst is gratis voor leden van de Monumentenvereniging. Niet-leden zijn ook van harte welkom, maar voor hen geldt een bijdrage van 5 euro, inclusief consumpties.

Lees ook

Naailes in modecafé

DOESBURG – In het modecafé in Doesburg wordt twee keer per week naailes gegeven. Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.