Home / Rheden-Regiobode / Lezing oud-minister Jeroen Dijsselbloem over de eurocrisis

Lezing oud-minister Jeroen Dijsselbloem over de eurocrisis

VELP – Oud-minister van Financiën en oud-voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem schreef een persoonlijk boek over de eurocrisis. Vrijdagavond 16 november houdt hij, op uitnodiging van boekhandel Jansen & de Feijter, een lezing over dit onderwerp in de Grote Kerk in Velp.

De Eurocrisis, het Verhaal van Binnenuit is het hoogstpersoonlijke boek van Jeroen Dijsselbloem, waarin hij als voorzitter van de Eurogroep beschrijft hoe een continent jarenlang op de rand van de afgrond balanceerde. En over hoe het uiteindelijk gered werd. Er is al veel over gezegd en geschreven: over de oorzaken en het gevolg van de instortende economie, de peperdure redding van banken, de oplopende schulden, het voorspelde einde van de euro, de dreigende exit van Griekenland, de voortdurende zoektocht naar de schuldigen, de onenigheid over oplossingen, en de grote gevolgen voor mensen in de hele eurozone. Jeroen Dijsselbloem leidde alle besprekingen. Hij haalde soms nachtenlang door, op zoek naar oplossingen. In De Eurocrisis vertelt hij het verhaal achter de eurocrisis.
Jeroen Dijsselbloem (1966) studeerde Landbouweconomie aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Hij werd lid van de PvdA, ging werken voor de Europese delegatie en de Tweede Kamerfractie van zijn partij en werkte op het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij. In 2000 kwam hij zelf in de Tweede Kamer. Hij was de secondant van partijleider Diederik Samsom bij de vorming van het kabinet Rutte-II en werd in dit kabinet minister van Financiën (2012-2017). Van 2013 tot januari 2018 was hij ook voorzitter van de Eurogroep.
De lezing in Velp begint om 20.00 uur, de zaal is om 19.30 uur open. De entree bedraagt 10 euro, inclusief consumptie na afloop. Reserveren wordt aangeraden en kan via www.eenpassievoorboeken.nl.

Lees ook

Herfstwandeling door Veluwezoom

RHEDEN – Een gids van Natuurmonumenten verzorgt zondag 4 oktober een wandeling door Nationaal Park …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.