Home / Belangrijk / Kunstveiling in Klarenbeek voor goed doel

Kunstveiling in Klarenbeek voor goed doel

KLARENBEEK – Op zaterdag 17 november wordt om 14.00 uur in het MFC in Klarenbeek een veiling gehouden met kunstwerken, gemaakt door Marente Bouman. De gehele opbrengst van de veiling komt ten goede aan de kinderen van ouders met Niet Aangeboren Hersenletsel.
De reden waarom deze veiling gehouden wordt, is dat Marente zelf het slachtoffer werd van een ernstig motorongeluk waarbij zij hersenletsel opliep. Als moeder van vier kinderen en kunstenaar weet zij als geen ander wat dit betekent heeft voor het gezin. Door het hersenletsel is zij veranderd, wat ingrijpend bleek in het gezin. Dit is een bekend fenomeen bij niet aangeboren hersenletsel. Hierdoor zijn kinderen van ouders met niet aangeboren hersenletsel hun vertrouwde ouder kwijt. Dit is ingrijpend en soms nemen de kinderen de rol van de ouder over of verliezen zij hun eigen sociale wereld, stoppen met een opleiding of vereenzamen.
De opbrengst van deze Kunstveiling gaat naar het project Kinderen van ouders met Niet Aangeboren Hersenletsel. Dit project is ontstaan doordat in de gezinnen waar één van de ouders niet aangeboren hersenletsel heeft de vraag om meer begeleiding voor de kinderen leefde. Er werd een enquête gehouden met de vraag wat er gemist werd om in te kunnen zetten bij deze kinderen.
Marente Bouman: “In de komende periode van pakjes voor Sinterklaas en Kerstmis is dit misschien een hint om gebruik te maken van deze veiling. We hopen hiermee een mooie bijdrage te kunnen leveren aan de kwaliteit van leven voor deze kinderen”. Er zijn 98 kunstwerken waarvan er 30 deze middag geveild worden. Wanneer men die dag niet aanwezig kan zijn, kan online geboden worden op de schilderijen.

www.nahveiling.nl

Facebook: nah-veiling.nl

Lees ook

Brandweer verzorgt dorstige schapen

BRUMMEN – Dinsdag 15 september rond 21.20 uur is de brandweer van Brummen te hulp …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.