Home / Belangrijk / Koor met gitaar in Doesburg

Koor met gitaar in Doesburg

DOESBURG – Kamerkoor Vocaal Ensemble Zutphen zingt met zijn ruim twintig gevorderde zangers en zangeressen op zaterdag 17 november vanaf 20.00 uur in de Gasthuiskerk in Doesburg. Ze brengen onder andere de cyclus Romancero Gitano van de Italiaanse componist Mario Castelnuovo – Tedesco ten gehore. Deze zeven liederen voor koor met gitaarbegeleiding vormen de hoofdmoot van het programma van Vocaal Ensemble Zutphen.

De teksten zijn van de bekende Spaanse dichter Federico García Lorca en weerspiegelen diens fascinatie voor de wortels van de Andalusische cultuur. Het koor staat onder van Iassen Raykov. De instrumentale begeleiding is van Rob Besselink op gitaar en Marion Röber op piano. Ook de vier Slowaakse liederen van Béla Bartók die op het programma staan, wortelen in de zigeunertraditie, net als de Moravische liederen van Antonín Dvořák. Verder klinkt het ingetogen Esti Dal (Avondlied) van Zoltán Kodály, een koorzetting van een bekend lied van Beethoven en enkele mooie koorliederen van Schubert.
De toegang tot het concert bedraagt 15 euro. Tickets zijn verkrijgbaar via de website.

Foto: PR VEZ

www.gasthuiskerkdoesburg.nl

Lees ook

Expositie ‘Kom je spelen?’ geopend in Doesburg

DOESBURG – Zaterdag 19 juni werd de expositie ‘Kom je spelen ?’ geopend in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.