Home / Brummen-Regiobode / Koninklijke onderscheiding voor Kees van Kolmeschate

Koninklijke onderscheiding voor Kees van Kolmeschate

KLARENBEEK – Kees van Kolmeschate (78) is zondag 11 november benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving het bijbehorende lintje uit handen van locoburgemeester Detlev Cziesso van de gemeente Apeldoorn.

De onderscheiding gebeurde in de Nederlands Hervormde Kerk in Klarenbeek. Tijdens de dienst, die voorafging aan dit bijzondere moment, zorgde Muziekvereniging Klarenbeek voor de muzikale omlijsting. Dit ter ere van het 110-jarig jubileum van de vereniging. De heer Van Kolmeschate is al meer dan dertig jaar bestuurslid van de muziekvereniging. Hij is ook muziekbibliothecaris, arrangeur en regelmatig neemt hij de rol van dirigent op zich.
De heer Van Kolmeschate is daarnaast ook ruim dertig jaar in verschillende functies bestuurslid geweest van Stichting Ons Gebouw Klarenbeek. Een derde vereniging waarbij hij in het bestuur zit, is Seniorenorkest De Vriendenkring. Daar is hij sinds 2004 secretaris. Met zijn inzet heeft de heer Van Kolmeschate veel betekend voor de verenigingen waarvoor hij als bestuurder of vrijwilliger actief is of actief is geweest.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Missiekruis blijft in Klarenbeek op oude plek

KLARENBEEK – Het Missiekruis tegenover Het Boshuis, de voormalige parochiekerk van Klarenbeek, krijgt geen nieuwe …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.