Home / Rheden-Regiobode / KBO/PCOB-middag in teken van Mata Hari

KBO/PCOB-middag in teken van Mata Hari

RHEDEN / VELP – Mata Hari is het onderwerp van de contactmiddag van KBO/PCOB op donderdag 8 november om 14.00 uur in Dorpshuis Willem de Zwijger in Rheden en dinsdag 13 november om 14.30 uur in de Elleboog van Nieuw-Schoonoord in Velp. Gerrit van Middelkoop verzorgt deze middagen, waarbij ook introducés welkom zijn. De toegang is gratis.
Op 15 oktober 1917 werd de Nederlandse danseres Mata Hari iets buiten Parijs door een vuurpeloton geëxecuteerd. In een vonnis was eerder gesteld dat ze zich schuldig had gemaakt aan hoogverraad vanwege spionage voor de Duitsers. De schaarse bronnen die licht werpen op de relatie tussen Mata Hari, haar ex-man John Mac Leod, majoor bij de KNIL, en hun dochter Non, getuigen van een aangrijpend gezinsdrama. Een drama dat zich voor het grootste gedeelte afspeelde in de gemeente Rheden.

Lees ook

Spreekuur huurdersvereniging

GEM.RHEDEN – Op maandag 21 september hervat de Huurdersvereniging Rheden zijn spreekuur in Dieren. Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.