Home / Brummen-Regiobode / Karter Robert de Haan rookie- en vicekampioen

Karter Robert de Haan rookie- en vicekampioen

EERBEEK / GENK – Als debutant in de Junioren-klasse slaagde Robert de Haan uit Eerbeek erin rookiekampioen en vicekampioen te worden in het Nederlands kampioenschap Rotax Max. Daarmee onderstreepte de twaalfjarige karter uit Eerbeek zijn status van toptalent.

Naast deze prestatie won Robert eerder al een ticket voor deelname aan de Grand Finals, het jaarlijkse WK voor Rotax Max-rijders. Op het circuit van Genk blikte hij zondag dan ook tevreden terug op zijn seizoen. “Ik ben blij met het rookiekampioenschap en de tweede plek in het eindklassement, al was ik liever kampioen geworden natuurlijk”, zei Robert na afloop van de laatste NK-race van het seizoen. “Voor mijn eerste jaar in deze klasse is het wel goed. Het is een heel andere kart, een heel ander deelnemersveld. Daarom had ik van tevoren ook niet echt verwachtingen.”

De rijder van CRG Holland reed behalve het NK ook het EK, de Academy en een aantal losse races in het WSK- en het DKM-kampioenschap. Over een paar weken doet hij bovendien mee aan zijn derde WK Rotax Max. Dat brengt het totaal op maar liefst 22 raceweekeinden. Moe is hij niet, zegt Robert. Sterker nog: hij zou nóg meer races willen rijden. “Ik wil alleen maar rijden. Als ik zondag na de wedstrijden in de auto naar huis zit, ben ik al bezig met de volgende wedstrijd.”
Daarmee houdt het overigens niet op, want thuis kijkt hij videobeelden van zijn races terug om te zien waar hij zich kan verbeteren. “En we doen veel met data. Daar komt heel veel uit. Er is dit jaar aan de hand van die data veel op me gemopperd, maar het heeft me geholpen beter te kwalificeren en tijdens races constanter te kunnen rijden. Ik heb dit jaar dan ook heel veel geleerd. Heb er veel zelfvertrouwen door gekregen.”

Eind november wacht Robert nog zijn derde deelname op rij aan de Grand Finals. Het prestigieuze evenement wordt dit jaar in Brazilië gehouden. Daar wil hij voor de laatste keer dit jaar nog één keer alles geven. “Ik wil daar iets moois laten zien!” Robert de Haan bedankt zijn vader en moeder, Dennis de Bruin en Dennis Tijs voor het mooie seizoen en Debby Hanssen voor de mental coaching en de conditie- en krachttrainingen.

Foto: Bas Kaligis

Lees ook

Vergadering Tot Ons Genoegen

EERBEEK – Op dinsdag 6 oktober houdt vogelvereniging Tot Ons Genoegen Eerbeek weer haar maandelijkse …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.