Home / Belangrijk / Kamermuziek in Gasthuiskerk

Kamermuziek in Gasthuiskerk

DOESBURG – Op zondag 18 november vanaf 15.00 uur speelt kamermuziekensemble La Chambre du Roi van violiste Esther Visser muziek uit verschillende stijlperiodes en op authentieke instrumenten in de Gasthuiskerk in Doesburg. De musici zijn internationaal optredende specialisten die geregeld deel uitmaken van ensembles als het Orkest van de 18e eeuw, Bach Collegium Japan, La Petite Bande en Combattimento Consort Amsterdam.

Het ensemble probeert met regelmaat onbekende werken te programmeren, zoals in dit programma het hoornsextet van Beethoven. Bij de uitvoering wordt geprobeerd zo dicht mogelijk bij de originele uitvoeringspraktijk van de tijd en plaats waarin het werk geschreven is te blijven. Sterk verbonden met historische bronnen en artistiek onderzoek biedt deze benadering voor het ensemble de mogelijkheid voor een kleurrijk en levendige authentieke uitvoeringspraktijk.
De toehoorder krijgt een idee hoe deze muziek oorspronkelijk geklonken kan hebben en welke instrumenten de componist in gedachten had bij het schrijven. Dit komt ten goede aan de uitdrukkingskracht van de muziek en soms worden onverwachte elementen hoorbaar die met moderne instrumenten veel moeilijker te bereiken zijn.
De bezetting op zondag 18 november bestaat uit Esther Visser (violin), Arwen Bouw (violin & viola) Yoshiko Morita (viola), Marike Tuin (cello), Renske Wijma (hoorn) en Federico Cuevas (hoorn). De toegang bedraagt 17,50 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via de website.

Foto: PR LCDRois

gasthuiskerkdoesburg.nl

Lees ook

BoekStartdagen in bibliotheek Doesburg

DOESBURG – De bibliotheek West-Achterhoek, waar de vestiging in Doesburg deel van uitmaakt, heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.