Home / Rheden-Regiobode / Jubileum Toneelvereniging Micro

Jubileum Toneelvereniging Micro

DIEREN – Toneelvereniging Micro uit Dieren viert dit jaar haar zestigjarig jubileum. Ze viert dit met twee voorstellingen in Theothorne in Dieren én met een dubbeldik jubileummagazine.

De jubileumvoorstelling heet Gezinsuitbreiding. Op zaterdag 3 november is er een avondvoorstelling die begint om 19.30 uur; de inloop is vanaf 19.00 uur. Op zondag 4 november is er om 14.00 uur een middagvoorstelling, inloop vanaf 13.30 uur. Burgemeester Carol van Eert zal met zijn vrouw komen kijken naar de jubileumvoorstelling op zaterdag. De burgemeester heeft ook het voorwoord geschreven voor het jubileummagazine. Hij schrijft: “De kluchten die Toneelvereniging Micro de afgelopen jaren op de planken heeft gebracht zullen bij menigeen de lachspieren hebben geprikkeld. En dat is wat we als mens in deze hectische wereld ook zo nodig hebben. Lachen is gezond en zorgt voor ontspanning!”
In het 28 pagina’s tellende jubileummagazine komt ook Micro-oprichter Gerrit Brunsveld aan het woord. Een interview vol anekdotes, die de oudere Dierenaren zich beslist nog zullen herinneren. Zaal Wegman bijvoorbeeld, die geen toiletten had. Het magazine is gratis te downloaden op: http://micro-toneel.nl/Toneelvereniging-Micro-Jubileummagazine-2018.pdf.
Het blijspel Gezinsuitbreiding begint in een park in Parijs waar de drie clochards, Peertje, Sijs en Keizer, op zekere dag bezoek krijgen van een notaris. Een liefde uit het verleden van Keizer zet hun wereld op z’n kop. Hij krijgt een erfenis met een voorwaarde: hij moet zijn intrek nemen in een adellijk slot en een zoon adopteren, van wiens bestaan hij tot dan toe geen weet had.

Lees ook

Platform Klimaataanpak in gemeente Rheden van start

RHEDEN – De gemeente Rheden en vijf energiegroepen hebben een ‘Platform Klimaataanpak Rheden’ opgericht en …

2 comments

  1. Het magazine kunt u gratis afhalen bij Primera Sloot in Dieren of te downloaden op: http://micro-toneel.nl/Toneelvereniging-Micro-Jubileummagazine-2018.pdf.

  2. zou graag 2 kaartjes voor zaterdag3 nov. lukt mij niet om te reserveren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.