Home / Brummen-Regiobode / Jeugdprins Bob den Eerste regeert bij Dwarsliggers

Jeugdprins Bob den Eerste regeert bij Dwarsliggers

EERBEEK – Carnavalsvereniging De Dwarsliggers uit Eerbeek vierde afgelopen zondag de pronkmiddag van de jeugd. Na de opkomst van alle geüniformeerde Dwarsliggers en gastverenigingen ‘t Sleutelveugeltjen, de Zuidervestzakjes en de jeugd van de Grasvreters, allemaal uit Apeldoorn, liep de zaal van residentie De Korenmolen al snel vol.

Net als bij de grote hoogheden werd ook hier eerst afscheid genomen van Jeugdprins Daan, Prinses Noor, Adjudant Yuri en Hofdame Iris. Zij dragen het stokje over aan de nieuwe jeugd. Om 14.44 uur begon de presentatie en deze vertelde het sprookje van een Prins en Prinses bij kasteel de Oliemolen en uiteindelijk kwamen de nieuwe Jeugdhoogheden tevoorschijn op hun eigen prinsenlied De Vloer is Lava van DJ Maurice en de Snollebollekes.

Jeugdprins Bob den Eerste, Jeugdadjudant Stan en Jeugdprinses Tessa zijn de nieuwe Jeugdhoogheden. Hun carnavalsleus voor dit jaar is: ‘Lachen, Gieren, Brullen en Lallen, Wij gaan met z’n allen dit Carnaval …. knallen!’
Jeugdprins Bob ten Veen den Eerste is twaalf jaar en zit op de Sterrenbeek in groep acht. Hij kent het carnaval nog niet zo goed, maar volgens het elfde punt van zijn proclamatie gaat hij voorop in de polonaise en wordt het carnaval weer top. Jeugdadjudant Stan Bello is twaalf jaar en zit in groep acht van de Triangel. Hij is al lid vanaf zijn geboorte en een zoon van Hofdame Miriam. Het carnaval zit hem dus in het bloed. Jeugdprinses Tessa Weyenberg is elf jaar en zit ook in groep acht van de Sterrenbeek. Tessa danste tot vorig jaar bij dansgarde de Wishles, dus is bekend met het vieren van carnaval bij de Dwarsliggers.

Familieleden van de nieuwe jeugdhoogheden liepen die middag trots in de zaal en konden kijken naar de optredens van diverse dansgarden van de Dwarsliggers en de gastverenigingen. DJ Rinke zorgde voor de muzikale omlijsting en er werd volop gedanst en polonaise gelopen.

Foto: Rik Barmentlo

www.cvdedwarsliggers.com

Lees ook

Vrijwilligers Speelotheek in Dieren openen enthousiast weer de deuren

DIEREN – Tot grote vreugde van de vrijwilligers heeft de Speelotheek in Dieren heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.