Home / Rheden-Regiobode / Jazz in Kapel Ellecom

Jazz in Kapel Ellecom

ELLECOM – De band Oostenwind geeft zondag 25 november om 15.00 uur een jazzconcert in de Kapel aan de Zutphensestraatweg 1 in Ellecom. De deuren staan vanaf 14.30 uur open. De entree bedraagt 12 euro.

De musici zijn niet de minsten: altsaxofonist Marc Scholten is de opvolger van Piet Noordijk in het Metropole Orkest, tenorsaxofonist Peter Ennen is een ware Michael Brecker vertolker, Rob Sijben is een kruising tussen Cannonball Adderley en Maceo Parker en Maurice Smit is de Coltrane virtuoos. Pianist Hans Kwakkernaat zorgt samen met Pieter Bast en Ruud Hendriks voor een aanstekelijke en solide ritmesectie. In 1995 namen pianist Hans Kwakkernaat en saxofonist Peter Ennen het initiatief tot de oprichting van Oostenwind. De ongebruikelijke bezetting geeft het septet een onmiskenbaar eigen geluid. De composities, voornamelijk uit de hand van tenorsaxofonist Maurice Smit, zijn op de verschillende solisten geschreven met als resultaat een zeer eigenzinnig repertoire. De leden van Oostenwind putten hun inspiratie uit de jazz en fusion, maar verwerken in hun arrangementen allerlei elementen uit de hiphop, de pop en de wereldmuziek.

www.guustangelder.nl

Lees ook

Leerlingenraad Fredericusschool in Velp officieel geïnstalleerd

VELP – Onder toeziend oog van wethouder Gea Hofstede werd vrijdag 25 september de leerlingenraad …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.