Home / Doesburg-Regiobode / Jaarlijkse Fruitshow in Museumtuin ’t Olde Ras Doesburg

Jaarlijkse Fruitshow in Museumtuin ’t Olde Ras Doesburg

DOESBURG – Zoals elk jaar is het tweede weekend van november in Museumtuin ‘t Olde Ras in Doesburg gereserveerd voor de fruitshow. Zaterdag 10 en zondag 11 november zijn bezoekers welkom om te kijken, ruiken, proeven en beleven.

“Na een zonovergoten, droge, warme zomer staan wij te popelen u ons mooie fruit te laten zien”, laten de vrijwilligers van de Museumtuin weten. “De opbrengst is groot en het fruit prachtig op kleur. Ook de peren laten ons dit jaar niet in de steek. Ogen te kort komen is ons doel voor deze show.”
De fruitshow heeft de titel Verleden tot Heden en daarmee doelt de organisatie op de oude èn nieuwe fruitrassen die te bewonderen zijn, waaronder erg veel bijzondere en zeldzame exemplaren. Er zijn zowel hand- als moesappelen, hand- en stoofperen, kweeperen, noten, mispels, sierfruit en dergelijke te bewonderen. Van vele oude rassen onbespoten fruit zijn de vruchten gratis te proeven en te koop, maar bezoekers kunnen ook hun eigen fruitboom komen uitzoeken en gelijk meenemen. Wie zelf vruchten meeneemt, kan hiervan het ras laten determineren tijdens deze fruitshow. Hiervoor zijn vier of vijf gave, rijpe vruchten nodig. Eigengemaakt appelsap wordt verkocht per glas en per fles.

De Museumtuin zelf is ook te bezichtigen deze dagen. Er zijn onder andere hoogstammen, laagstammen, struiken, leibomen, dakbomen en spillen te aanschouwen. Daarnaast is er een ruim aanbod van unieke lectuur, zoals het Bijzondere Receptenboek, Perenregister en het Appelboek op CDrom. Wie het eigen kwartaalblad Fructus aanschaft, wordt daarmee donateur en steunt de Museumtuin. Verder zijn er genoeg vrijwilligers aanwezig die meer kunnen vertellen over het aanleggen of restaureren van een boomgaard en die alles kunnen vertellen over vrijwilligerswerk in de Museumtuin.

De Fruitshow wordt gehouden op zaterdag 10 en zondag 11 november, beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. Museumtuin ‘t Olde Ras is gelegen aan Parallelweg Den Helder 1 in Doesburg. De entree bedraagt 3 euro, parkeren is gratis. Pinnen is niet mogelijk.

fructus@stipte.nl
tel. 0651268802

Lees ook

Filmhuis Doesburg draait Parasite

DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont woensdag 23 september de Koreaanse film Parasite. Deze zwarte komedie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.