Home / Nieuws / It Paad Bjuster beste kegelgroep

It Paad Bjuster beste kegelgroep

DIEREN – Met een deelname van maar liefst 45 teams was de 21e editie van het jaarlijkse Dierense StraatKegelToernooi weer goed bezet. De kegelliefhebbers gingen met elkaar de strijd aan op de banen van het Kegelhuis Dieren aan de Veerstraat in Dieren.

Het toernooi vindt traditiegetrouw plaats in de eerste twee weekenden van oktober. Het toernooi heeft grote bekendheid in Dieren, maar ook in de regio. Veel teams komen al jaren traditiegetrouw naar dit evenement en daarnaast zie je ieder jaar weer nieuwe teams deelnemen. Door de jaren heen worden de prestaties steeds beter en groeit de onderlinge strijd.
Met de 45 teams waren er dit jaar maar liefst 180 deelnemers op de been. In de voorrondes werd gestreden om een plaats in de finale, die zaterdag 13 oktober werd gespeeld. Ieder team, bestaande uit vier personen, waarvan er maximaal één kegelaar mag zijn, moest tijdens de voorronde in tachtig ballen zoveel mogelijk hout (is omgevallen kegels) weten te scoren. De strijdlust en het enthousiasme van de teams zorgden voor een aantal spannende, gezellige en drukke avonden.
In de finale gooiden uiteindelijk de zestien beste teams. Inzet was natuurlijk de eerste prijs. Maar ook voor de andere vijftien teams waren er mooie prijzen te winnen. Bij kegelen gaat het om concentratie en techniek. Hard gooien geeft amper resultaat. Beheersing is het toverwoord.
Na de laatste ronde was het duidelijk; het team It Paad Bjuster mocht zich met 449 hout de winnaar van het toernooi noemen. Het verschil met de nummer 2 Beter Iets dan Niets was maar liefst 32 hout. De ontlading bij de winnaars was enorm. In de afgelopen jaren hebben zij vaak deelgenomen en dan nu, na een mooie strijd, eindelijk die felbegeerde eerste plaats.
Trots en voldaan gingen de teams laat in de avond huiswaarts onder de toezegging dat zij volgend jaar, als de 22e editie van het Dierens StraatKegelToernooi plaatsvindt, weer van de partij zijn.

Lees ook

Planten en bomen uitgedeeld voor beplantingsprojecten Brummen

GEM. BRUMMEN – Het buitengebied van de gemeente Brummen wordt vanaf dit najaar verfraaid met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.