Home / Brummen-Regiobode / Informatieavond over Herenboerderij Loenen

Informatieavond over Herenboerderij Loenen

APELDOORN / LOENEN – Het ziet er steeds meer naar uit dat binnenkort een Herenboerderij kan starten in Loenen. Nog steeds kunnen belangstellenden zich aanmelden om mee te doen en daarom wordt maandag 3 december een informatiebijeenkomst gehouden in Apeldoorn.

De initiatiefnemers van de Herenboerderij willen met minimaal honderdvijftig huishoudens een coöperatie oprichten om gezond en duurzaam voedsel te laten verbouwen. Het wordt een gemengd bedrijf dat jaarrond, exclusief voor de leden, verse en gezonde groenten, fruit, vlees en eieren levert. Er worden geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt.
De coöperatie neemt een eigen boer in loondienst, die met de leden afstemt wat er verbouwd gaat worden. De leden mogen meehelpen, maar dit is niet verplicht.
Een huishouden (één of meer personen) dat graag Herenboer wil worden, betaalt eenmalig een bedrag. Hiermee worden het terrein ingericht en de investeringen gedaan om te kunnen starten. Daarna betaalt elk huishouden iedere week een vast bedrag voor het wekelijkse voedselpakket dat je afneemt.
Het aantal aanmeldingen loopt ondertussen behoorlijk op. Al 55 huishoudens willen meedoen en er zijn er nog eens 66 die er serieus over nadenken. Maar er zijn nog meer aanmeldingen nodig. Daarom wordt maandag 3 december een informatiebijeenkomst gehouden, om 20.00 uur bij de Rabobank aan de Eendrachtstraat in Apeldoorn. De boerderij wordt gevestigd op de Groote Modderkolk in Loenen, maar de potstal daar is inmiddels echt te koud voor nog een bijeenkomst, vandaar dat wordt uitgeweken naar Apeldoorn.

grootemodderkolk.herenboeren.nl

Lees ook

Cultureel aanbod op Brummense basisscholen voortgezet

GEM. BRUMMEN – Het convenant Cultuureducatie, dat door alle schoolbesturen en Stichting Welzijn Brummen in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.