Home / Doesburg-Regiobode / Inbrekerswerktuigen gevonden

Inbrekerswerktuigen gevonden

DOESBURG – In de nacht van zondag op maandag controleerde de politie in Doesburg de bestuurder van een auto die opvallend veel interesse had voor de verbouwing rondom een pand. Hij had geen logische verklaring voor zijn aanwezigheid en kon geen identiteitsbewijs tonen.
“Wanneer iemand zich niet kan identificeren zijn wij bevoegd om te zoeken naar een identiteitsbewijs. Dit zoeken kan bijvoorbeeld in de kleding die iemand draagt, de tas die hij of zij bij zich heeft of een vervoermiddel waar iemand gebruik van maakt”, zo schrijft de politie op Facebook.
“In dit geval troffen wij bij de man niets aan, daarom controleerden wij zijn auto op de aanwezigheid van een identiteitsbewijs. Een identiteitsbewijs vonden we niet, wel een koffer vol met ‘inbrekerswerktuigen’. Hiermee wordt gereedschap bedoeld wat geschikt is om mee in te breken. Daarbij droeg de man ook een mes bij zich. Hij heeft voor alle drie de feiten een proces-verbaal gekregen.” De politie roept op om bij een verdachte situatie 112 te bellen.

Foto: Politie Doesburg

Lees ook

Franse film in de buitenlucht

TONDEN – Het sfeervolle, besloten veldje achter de Sterre leent zich uitstekend voor de vertoning …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.