Home / Doesburg-Regiobode / Ik vind: Wonen aan de Koppelweg niet voor iedereen

Ik vind: Wonen aan de Koppelweg niet voor iedereen

Op de mooie strook langs de Oude IJssel aan de Koppelweg, een unieke plek in Doesburg, mag de komende jaren gebouwd worden. Je zou zeggen dat dat een geweldige kans is om een mooie mix aan woningen voor alle Doesburgers neer te zetten: sociale huurwoningen, betaalbare en middenklasse huurwoningen, betaalbare koopwoningen voor starters, en koopwoningen in de midden en hogere prijsklasse. Maar nee hoor, er zullen helaas alleen koopwoningen, en zelfs bijna alleen behoorlijk dure koopappartementen, komen, als het aan het college en de projectontwikkelaar ligt.
De gemeenteraad heeft zich onlangs uitgesproken over een variant voor invulling van de bouw. Namelijk tachtig woningen en een maximale hoogte van zes bouwlagen. Maar het is bijzonder teleurstellend dat de gemeenteraad toen de kans volledig heeft laten liggen om zich ook uit te spreken over voor wie er aan de Koppelweg wordt gebouwd. Blijkbaar vinden de gekozen vertegenwoordigers van de Doesburgse bevolking dit niet zo belangrijk.
Het voorgekookte menu van B&W was slechts een manier om haar zin door te drukken en een motie te omzeilen. Daarom wilde de SP niet kiezen en stelde ik voor het anders aan te pakken. Aan het begin van de raadsvergadering vroeg ik de andere fracties niet in te stemmen met deze gang van zaken en het van de agenda te halen. Dit met het idee eerst een goede discussie te voeren over voor wie we willen bouwen op deze mooie plek in Doesburg. Het is namelijk de gemeenteraad die beslist wat er in het bestemmingsplan komt te staan en welke woningen er mogen komen. Maar helaas kreeg ik daarvoor van geen enkele andere fractie steun. En zo stemmen alle andere fracties in de gemeenteraad er dus voorlopig mee in dat het toekomstige wonen aan de Koppelweg niet voor iedereen is weggelegd.

Heidy Melissen, fractievoorzitter SP Doesburg

Lees ook

Doesburg samen met buurgemeenten aan de slag met woningbouw in de Liemers

GEM. DOESBURG – De gemeente Doesburg heeft, samen met buurgemeensten Duiven, Montferland, Westervoort en Zevenaar, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.