Home / Rheden-Regiobode / Ik vind: Protest tegen sloopbesluit Mauritiusstraat 46

Ik vind: Protest tegen sloopbesluit Mauritiusstraat 46

In deze open brief aan de gemeente Rheden willen wij protesteren tegen de werkwijze en het genomen besluit tot sloop van de aanbouw bij een woning aan de Mauritiusstraat 46 in het dorp Rheden. Deze aanbouw moet afgebroken worden omdat er 1 meter teveel in de richting van de rooilijn is gebouwd. De bewoners, maar ook omwonenden worden door dit besluit ernstig gedupeerd.
Wij protesteren tegen de weigering van Burgemeester en Wethouders, de politieke fracties en de gemeenteraad, die zich niet willen inzetten om deze bijzondere (juridische) situatie te herstellen. Wij zijn van mening dat de gemeente in deze zaak een starre en niet inlevende houding inneemt. Zonder ook maar enige rekening te houden met de belangen van de betreffende bewoners. Op een technocratische/juridische werkwijze is de zaak door de gemeente behandeld. De gemeente hanteert de zwaarste sanctie: afbreken van de aanbouw.
De gemeente heeft ook geen rekening gehouden met de wensen van omwonenden. Deze hebben geen enkel bezwaar tegen de gerealiseerde aanbouw. Sterker nog: het is een verrijking van het aanzien van de straat. Wat zal het aangezicht zijn na de sloop? Er zal blijvende schade aan de woning vanaf de straat zichtbaar zijn. De omwonenden maken zich daarover grote zorgen.

Door de opstelling van de gemeente is bij ondergetekenden het vertrouwen in het ambtelijk apparaat en de politiek ernstig geschaad. Fouten of verkeerde inschattingen kunnen altijd gemaakt worden, niemand is perfect. Maar door de wijze waarop omgegaan wordt met de gemaakte fout door een burger en eigen gemaakte fout, blundert de gemeente. Wij bepleiten dat de menselijke maat terug moet komen en de gemeente niet angstvallig moet blijven vasthouden aan juridisch gekissebis.

Gemeente, wilt u ons vertrouwen terug? Stop dan het juridisch steekspel. Trek de opgelegde sanctie in en laat de aanbouw zoals die is uitgevoerd. Laat het niet afbreken en opnieuw opbouwen. Daar is niemand mee gediend.

Namens betrokken aanwonenden en inwoners van het dorp Rheden die de ontstane situatie hebben gevolgd:
Bewoners aan de Mauritiusstraat (16 adressen)
Dick Jurriens, Henk Otter, Jeanette Smits, Anne Bruger, Hetty Niemeijer, Marc Koch en Chris van Zwam

Lees ook

Geslaagde buitenlesdag op Dorpsschool Rozendaal

ROZENDAAL – Dinsdag 22 september was een bijzondere dag voor de leerlingen van de Dorpsschool …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.