Home / Rheden-Regiobode / Ik vind: Kan niet waar zijn!

Ik vind: Kan niet waar zijn!

Met pijn in mijn hart lees ik de ontwikkelingen in ‘mijn dorp’ over het niet doorgaan van diverse evenementen in het dorp Rheden, waarvan ik sinds 2010 dorpswethouder mag zijn.
Oranjevereniging Rheden voor Oranje kondigt aan dat diverse evenementen die zij jaarlijks organiseert, zoals de kermis, Koningsdag, vogelschieten, lampionnenoptocht en de jaarmarkt niet doorgaan. Oorzaak is het gebrek aan vrijwilligers. En juist dat was datgene waar ik de afgelopen acht jaar als dorpswethouder zo trots op was. Trots en blij dat zoveel inwoners zich inzetten voor het dorp, dat er zo’n bloeiend verenigingsleven is en dat mensen elkaar kennen en helpen. Dorpshuis Willem de Zwijger is hier een prachtig voorbeeld van.
Mijn teleurstelling was dan ook groot toen ik het bericht van de Oranjevereniging las. Dit kan toch niet waar zijn, dacht ik. Beste inwoners van het dorp Rheden. Laat u dit echt gebeuren? Het niet doorgaan van evenementen als de kermis en de jaarmarkt is geen goede ontwikkeling. Dit soort evenementen horen bij het dorp Rheden. Het is goed voor de economie en voor het behoud van de voorzieningen in Rheden. Maar zeker ook voor de onderlinge contacten en dus voor de leefbaarheid van het dorp.
Dus kom op inwoners van Rheden. Sla de handen ineen en help het dorp zijn tradities in stand te houden. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor de Oranjevereniging maar ook voor de andere (sport)verenigingen en de avond4daagse in Rheden.
Ik organiseer graag een bijeenkomst in het Dorpshuis om hierover met jullie in gesprek te gaan, maar u mag zich natuurlijk ook gewoon aanmelden als vrijwilliger bij de Oranjevereniging via het emailadres: bestuur@rhedenvoororanje.nl.

Ronald Haverkamp
Dorpswethouder Rheden

Lees ook

Bloemen ter nagedachtenis aan moed in de oorlog

VELP – Afgelopen weekend hebben verscheidene mensen bloemen gelegd bij het Monument voor moedige mensen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.