Home / Doesburg-Regiobode / Ik vind: Entree industrieterrein Leigraafseweg onoverzichtelijk

Ik vind: Entree industrieterrein Leigraafseweg onoverzichtelijk

Wethouder van Doesburg Ellen Mulder heeft onlangs via Regiobode laten weten dat ze het plan heeft volgend jaar industrieterrein Leigraafseweg in Beinum West te revitaliseren. Dit in samenwerking met aanliggende bedrijven en aanwonenden met de bedoeling het industrieterrein aantrekkelijker te maken, maar het ook voor voetgangers en fietsers veiliger te maken. Komt bij mij de vraag op: “Wordt de kruising Angerloseweg-Potsmaat-Leigraagseweg, dat deel uitmaakt van de entree van het industrieterrein, ook bij dit plan betrokken?” Op deze kruising passeren voetganger, fietsers en gemotoriseerd verkeer elkaar.

Wanneer men als fietser, en zeker als fietser voor de eerste keer, vanaf Molengaarde via de Angerloseweg de kruising nadert, vraagt het enige tijd en stilstaan om uit het geheel wegwijs te worden. Om vervolgens aarzelend de voorgeschreven route te volgen. Er staat binnen een oppervlak van 50 bij 30 meter (ik heb het nagemeten) een veertigtal aan verkeersborden, aanwijzingen en naambordjes (ik heb ze geteld). Het geheel oogt creatief, maar is weinig overzichtelijk. Voor een eenvoudig iemand ontgaat de logica hiervan waardoor zowel voetgangers als fietsers ongewild en soms met opzet door de kortste weg te kiezen een overtreding begaan.
De verkeersdrempel is zodanig ingesleten dat je zonder schade aan het motorvoertuig met een snelheid van 70 kilometer per uur de voorrangskruising kunt passeren. dat heb ik geprobeerd ja, foei. Het lijkt mij een uitdaging voor een verkeersdeskundige om voor deze situatie een ontwerp te maken dat overzichtelijker is zonder afbreuk te doen aan de verkeersveiligheid en waarin de entree van het industrieterrein duidelijker wordt aangegeven.
Nee, ik doe geen suggesties. Daartoe ben ik niet bevoegd, maar ik kijk met belangstelling uit naar de realisering van haar plan. Of laten we het zoals het is? Als een van de vele bezienswaardigheden van Doesburg met 40 verkeersborden en aanwijzingen binnen een oppervlak van 30 bij 50 meter. Kan ook. Het kan zomaar zijn dat de wethouder dit leest en reageert met “We hebben in ons plan hier zeker aandacht aan geschonken”.

Dick Brons, Doesburg

Lees ook

HetHuisDoesburg op zoek naar herinneringen aan hoog water

DOESBURG – In de winter van 1995 stond het water in de IJssel bij Doesburg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.