Home / Alle-Regiobode / Ik vind: Doesburgsedijk

Ik vind: Doesburgsedijk

In Regiobode van 21 november schrijven Henja Nelson en Dirk Hogervorst dat de conclusie dat de afsluiting van de Doesburgsedijk op losse schroeven is komen te staan, voorbarig is. De gemeenteraad heeft misschien niet ingestemd met de spitse formulering van mijn burgerinitiatief, maar alle punten zijn wel overgenomen, zoals die in een eerdere formulering van dat burgerinitiatief stonden.
Raadsbreed zie ik dus mijn burgerinitiatief geaccepteerd, in die zin, dat de raad middels een motie de onderzoeken zelf kon uitbreiden met toerisme, economie, milieu, bereikbaarheid en veiligheid; niet voor Dieren-Zuid alleen, maar voor heel Dieren.
Het is gevaarlijk een kleine groep voorstanders veel aandacht te geven. Er is een grotere groep tegenstanders van afsluiting van de Doesburgsedijk dan voorstanders van afsluiting. De groep tegenstanders heeft via allerlei media – en zelfs allen rechtstreeks naar de raadsleden – afwijzend gereageerd op afsluiting (140 tegen en slechts 10 voor). Verder heb ik naast meer handtekeningen (91 vermeld op de gemeentelijke website, inmiddels 110) dan Henja Nelson en Dirk Hogervorst, ook nog argumentatie opgehaald van tegenstanders.
Dat is een absolute onderbouwde en controleerbare meerwaarde. Waaronder zelfs een oud-leraar van het Rhedens en het merendeel van de ondernemers in Dieren-Zuid. Inmiddels heeft zich ook nog Kees Simoons van Grinthuys lijsten, destijds woonachtig aan de Doesburgsedijk 13, en ook destijds al protesterend via advocaat tegen sluiting, zich aan de initiatiefgroep kenbaar gemaakt.
Laat duidelijk zijn dat eerdere toezeggingen door een voormalig gemeentebestuur, die binnen tien jaar ingelost hadden moeten worden, verlopen zijn.
Een nieuwe gemeenteraad, en een veel grotere autodichtheid dan destijds, met een heel andere economie, verdient een nieuwe toetsing. De chaos valt niet te overzien, als tot afsluiting wordt overgegaan. Bovendien ontneem je de Dierenaren in de auto de vrije keus van wegen en een mooi panorama langs de uiterwaarden/IJssel.
Eventuele raadsvoorstemmers voor afsluiting weten niet wat de consequenties kunnen zijn bij ongelukken en stappen daar al te gemakkelijk overheen. Bovendien schaadt filevorming op de rondweg het milieu meer. Ook dan mag en kan de automobilist niet over de Doesburgsedijk.

Namens de Burgerinitiatiefgroep Elferink,
Rob Elferink.

Lees ook

Een Stief Kwartiertje: Gezonde leefstijl

Gezondheid wordt over het algemeen gezien als de belangrijkste factor voor een goed en gelukkig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.