Home / Rheden-Regiobode / Ik vind: Doesburgsedijk

Ik vind: Doesburgsedijk

In de Regiobode van 7 november j.l. werd onze aandacht getroffen door een artikel met als kop Afsluiting Doesburgsedijk op losse schroeven. Bovenstaande suggereert dat deze conclusie zou kunnen worden getrokken uit de raadsvergadering van 30 oktober j.l. waarin het Burgerinitiatief m.b.t. openhouden van de Doesburgsedijk werd behandeld.
Onder de Bekendmakingen van de gemeente Rheden in diezelfde krant wordt echter vermeld: ‘De raad van de gemeente Rheden heeft op 30 oktober 2018 besloten niet in te stemmen met het burgerinitiatief van de heer R.Elferink e.a. om te onderzoeken waarom de Doesburgsedijk ook niet afgesloten kan worden voor autoverkeer.’
Er zijn twee raadsbrede moties aangenomen als opdracht aan het college van B&W: ‘inzicht te geven in de gevolgen van openhouden of afsluiting van de Doesburgsedijk’ en ‘onderzoek te doen naar de gevolgen van de verkeersafwikkeling via de Ellecomsedijk.’
Conclusie is dus dat er een nader, objectief,onderzoek zal plaatsvinden naar alle consequenties m.b.t. afsluiting of openhouden van de dijk. De conclusie dat hierbij de afsluiting ‘op losse schroeven komt te staan’, lijkt ons in dit geval dus voorbarig en zet mensen op het verkeerde been, zoals ons al meerdere malen is gebleken.
Ook viel ons op dat in betreffend artikel weer een stukje overbodig platform wordt gegeven aan de Initiatiefnemer van het Burgeriniatief door een citaat aan te halen met eenzijdige nadelen van sluiting waaraan al eerder in deze krant aandacht werd gegeven.

Een grote groep burgers -voorstanders van afsluiting- heeft een aantal brieven met veelzijdige argumenten – ondersteund door 88 handtekeningen – bij de raad en college aangevoerd, te vinden onder de openbare stukken op de website van de gemeente Rheden. Zij zoeken niet de polemiek maar baseren zich op een breed scala aan feiten die zich door de jaren hebben opgestapeld – maar ook nu nog steeds en zelfs meer dan ooit actueel zijn – en pleiten voor afsluiting. Ook deze argumenten zullen en moeten worden meegewogen in de besluitvormingsprocedure, zoals onderkend door raad en college.

Met deze reactie hopen we bij te dragen aan een eerlijke en objectieve weergave van de feiten zoals tot nu bekend.

Mede namens vermelde groep burgers,
Henja Nelson en Dirk Hogervorst

Lees ook

‘t Koffielokaal weer open

DIEREN – ‘t Koffielokaal van de Vineyard in Dieren is weer open. Elke woensdag tussen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.