Home / Nieuws / Heeren van Velp in het nieuw gestoken

Heeren van Velp in het nieuw gestoken

VELP – Sinds een jaar heeft voetbalvereniging VVO uit Velp/Rozendaal een gestaag groeiende groep walking football binnen haar gelederen onder de naam Heeren van Velp. De groep begon met 9 man, maar is inmiddels uitgegroeid naar 21 spelers. De Heeren van Velp ontvingen onlangs het nieuwe retro-shirt met kraag en veter, gesponsord door Korendijk & zn Renovaties uit Velp. Het was een bijzondere middag met als afsluiting een vriendschappelijke partij tegen DVC’26 uit Didam.

Walking football is voetbal in ‘slow motion’ onder leiding van een gekwalificeerde trainer. Spelers van zestig jaar en ouder, met een al dan niet glanzend voetbalverleden, trachten oude tijden te laten herleven. Een training met een uitgekiende opbouw, een warming-up met en zonder bal, waarbij ieder in zijn eigen tempo, binnen zijn eigen grenzen, de opdrachten en oefeningen uitvoert. Dribbelen mag, looppas is verboden. Natuurlijk wordt iedere training afgesloten met een partijtje op een kwart veld, lage kleine doeltjes en maar twee spelregels: geen lichaamscontact en de bal niet boven heuphoogte spelen. En dat alles in (snel-)wandeltempo. Lekker in de buitenlucht, actief bezig zijn, spelvreugde en plezier met elkaar en met een gezellige nazit in een sfeervol clubhuis.
Wie belangstelling heeft, kan gerust eens langskomen op maandagmiddag om 13.30 uur. De koffie staat klaar. Wie meer informatie wil, kan contact opnemen met Ruud Schwartz via tel. 026 – 4435799 of 06 – 51753640 of e-mail r.schwartz@live.nl.

Foto: Carla Kostelijk

Lees ook

Opbrengst collecte nierstichting

DE STEEG – Van 13 tot en met 20 september vond in De Steeg de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.