Home / Rheden-Regiobode / Goed bezochte informatieavond Wellness Rheden

Goed bezochte informatieavond Wellness Rheden

RHEDEN – De informatieavond over de plannen voor een wellnesscentrum op landgoed De Valkenberg in Rheden vorige week maandag is goed bezocht. In een volle zaal deed International Wellness Resorts (IWR) de plannen uit de doeken.

Het idee is dat het hoofdgebouw van De Valkenberg een hotel wordt met tien tot vijftien kamers en dat er verder een restaurant komt. Op de weide achter het hoofdgebouw moet een aantal saunagebouwtjes komen. IWR liet weten het landgoed zoveel mogelijk te willen behouden zoals het nu is. “Mensen die even aan de hectiek willen ontsnappen, kunnen hier weer rust en ruimte vinden en ontspannen”, aldus Erwin Stevens, planontwerper bij bureau SRO. Het moet een luxe wellness worden, voor ‘ mensen die gesteld zijn op een stukje extra kwaliteit’.

Omwonenden konden tussendoor vragen stellen. Zo vroegen mensen zich af of bezoekers niet in de omgeving zouden gaan parkeren. Maar volgens IWR is dat niet aan de orde. Er komt op de plek van ‘de oude moestuin’ een parkeerplaats voor 150 voertuigen en parkeren is bij de prijs inbegrepen. Er zal wel meer verkeersdrukte in de omgeving komen als de plannen doorgaan. Toen De Valkenberg nog een zorghotel was, waren er 236 ‘verkeersbewegingen’ per dag. Dat zullen er in de toekomst mogelijk 348 worden. IWR verwacht 250 tot 300 bezoekers per dag die gemiddeld zes tot acht uur blijven.
Een omwonende wees IWR nog op een van de ‘huidige bewoners’ van het landgoed, de dassen. Ook daarvan is IWR op de hoogte en ook daar zal zij rekening mee houden. Mensen waren verder nog benieuwd of het restaurant, dat er ook moet komen, openbaar toegankelijk wordt. Dat is niet het geval.

Het college van de gemeente Rheden heeft in oktober al laten weten achter de plannen voor het wellnessresort te staan. Nu moet de gemeenteraad het voorstel nog bespreken. International Wellness Resorts (IWR) vertegenwoordigt momenteel negen wellnessbedrijven met vestigingen verspreid over heel Nederland en België.

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.