Home / Belangrijk / Giesbeekse is ‘uniek sporttalent van het jaar’

Giesbeekse is ‘uniek sporttalent van het jaar’

GIESBEEK – EsmeeAnne de Meulmeester uit Giesbeek is gekozen tot uniek sporttalent van het jaar. Wielrenner Bas Tietema onderbrak op maandag 22 oktober haar zwemtraining in zwembad de Pals in Westervoort om het nieuws te vertellen.
EsmeeAnne heeft epilepsie, maar neemt ondanks dat allerlei sportieve uitdagingen aan. Zo doet ze naast ‘gewoon zwemmen’ ook aan openwaterzwemmen. In juni deed ze mee met de SONS de Achterhoek en zwom ze met haar buddy Joyce in Ulft naar het goud. EsmeeAnne zoekt ondanks haar beperkingen naar uitdagingen om haar sportgrenzen te verleggen. Dit legt ze vast in haar vlogs om zo jongeren met een beperking te laten zien wat sporten met je kan doen. Het is voor EsmeeAnne een uitlaatklep, maar ook een leerschool.
Naast zwemmen zoekt EsmeeAnne ook andere uitdagingen. Zo deed ze mee aan clinics waterpolo en inline skaten en liep ze de Unieke vierdaagsewandeling in Nijmegen. Ook liep ze de Bridge to Bridge Loop en de Dam tot Damloop.
EsmeeAnne is ook te zie in de abri’s van de bushokje in Gelderland waar posters hangen over het onderwerp sporten met een beperking. Dinsdag 30 oktober is EsmeeAnne op het benefietdiner van Fonds Gehandicaptensport in de Johan Cruijff Arena gehuldigd.

Lees ook

Routekaart Energieneutraal Bronckhorst toekomstklaar

GEM. BRONCKHORST – In 2019 stemde de gemeenteraad van de gemeente Bronckhorst in met de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.