Home / Nieuws / Gezond ontbijten met de burgemeester

Gezond ontbijten met de burgemeester

DE STEEG – Gezond ontbijten is heel belangrijk. Om dat te benadrukken, vindt ieder jaar het Nationaal Schoolontbijt plaats. De gemeente Rheden nodigt ieder jaar een basisschoolklas uit de gemeente uit. Op dinsdag 6 november was daarom groep zes van OBS De Kameleon uit Velp te gast op het gemeentehuis in De Steeg, om te ontbijten samen met burgemeester Carol van Eert.

Er stonden broodjes klaar, krentenbollen, lekker beleg, komkommer, een appeltje, melk en ranja. Van Eert: “Gezond ontbijten is erg belangrijk. Het geeft je energie voor de rest van de dag. Een auto doet het ook niet zonder brandstof. En zo’n ontbijtje mag best lekker zijn. Als je je brood maar niet iedere dag belegt met hagelslag of chocopasta.” Na deze wijze woorden werd er samen ontbeten en maakte de burgemeester een rondje door de kamer om uitgebreid kennis te maken met de kinderen. Symbolisch overhandigde de burgemeester aan het einde van het ontbijt een cheque van 150 euro, dit jaar voor het goede doel Kinderpostzegels. Met het thema Een Feestje voor Iedereen! laten Kinderpostzegels en het Nationaal Schoolontbijt zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort. Kinderpostzegels ondersteunt daarom ook een project met verjaardagsfeestjes voor de héle klas, waarbij kinderen spelenderwijs leren dat het leuk is dat iedereen anders is.

Foto: Lotte Bienias

Lees ook

Vrijwilligers Speelotheek in Dieren openen enthousiast weer de deuren

DIEREN – Tot grote vreugde van de vrijwilligers heeft de Speelotheek in Dieren heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.