Home / Belangrijk / Gele mosterdzaadvelden trekken veel bekijks

Gele mosterdzaadvelden trekken veel bekijks

LOENEN – Buren van de Loenense Enk zien regelmatig dat automobilisten stoppen om een foto te maken van de prachtige gele velden nabij de Protestantse kerk. Natuurmonumenten, die deze gronden beheert, heeft de velden nadat het koren was geoogst met mosterdzaad ingezaaid. Dit moet gaan dienen voor natuurlijke bemesting van dit land voor het volgende gewas. Het mosterdzaad staat nu in volle bloei en biedt een bijzonder mooi plaatje, met op de achtergrond het oude Loenense kerkje of het aangrenzende bos in herfsttooi en de natuurtuin Harmanahof.
Door het aanhoudende fraaie zonnige nazomerweer maken dagelijks enige tientallen wandelaars gebruik van het Loenense Klompenpad. Volgens sommige wandelaars, die er een hobby van hebben gemaakt om deze natuurpaden te lopen, is dit Enkenpad een van de mooiste van Gelderland: bijzonder gevarieerd met mooie natuur. Ook dit Loenense Klompenpad leidt de wandelaar langs de fraaie gele mosterdzaadvelden. De start van de wandeling is bij De Groote Modderkolk, Hotel De Loenermark en Eetcafé ‘t Ruifje.

Foto: Martien Kobussen

Lees ook

Katholieken uit Apeldoorn en Brummen gaan samen

REGIO – Vanaf begin 2021 zullen de Emmausparochie in Apeldoorn en de Franciscus en Claraparochie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.