Home / Nieuws / Franse dag op Het Rhedens

Franse dag op Het Rhedens

DIEREN – Scholengemeenschap Het Rhedens in Dieren hield onlangs een Franse dag. Eén van de onderdelen van het programma was dat een aantal leerlingen kon kennismaken met volkssport nummer één in Frankrijk, het jeu de boules. Zij werden dan ook met open armen ontvangen door jeu de boulesvereniging Boul’Animo uit Dieren.

Marjan Jonkers heette de jongeren namens Boul’Animo hartelijk welkom en legde de spelregels uit. Daarna popelden de scholieren om het spelletje zelf te gaan spelen met de nodige begeleiding van enkele leden van Boul’Animo. Eerst was het wat onwennig, maar gestaag nam het enthousiasme toe. Het ingebrachte wedstrijdelement zorgde ervoor dat al snel de boules fanatiek in de richting van de but werden gegooid. De deelnemers vermaakten zich opperbest in een uitstekende sfeer met een gezonde rivaliteit. Toen het einde van de sessie moest worden aangekondigd werd dit als jammer ervaren. Na afloop gingen de jongelui voldaan weer naar school, maar wel met de uitnodiging van Boul’Animo om op maandag- of donderdagavond nog eens terug te komen en met de leden mee te spelen.

Lees ook

Feestelijke opening Klompenpad in Angerlo

ANGERLO – Op zaterdag 5 september vond de feestelijke opening plaats van het nieuwe Klompenpad …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.