Home / Doesburg-Regiobode / Filmhuis Doesburg vertoont Breathe

Filmhuis Doesburg vertoont Breathe

DOESBURG – Het waargebeurde verhaal Breathe wordt komende week wordt vertoond door Filmhuis Doesburg. Zondag 25 en woensdag 28 november draait de film vanaf 20.00 uur in Het Arsenaal.

Breathe is een dde aan de vechtlust en menselijke kracht. De avontuurlijke en charismatische Robin Cavendish heeft nog een heel leven voor zich wanneer hij plots verlamd raakt door polio. De verlammingsziekte betekende destijds, de film speelt eind jaren vijftig, een doodvonnis. Tegen alle doktersadviezen in brengt zijn vrouw Diana hem van het ziekenhuis in Afrika weer naar huis in Engeland. Haar wilskracht, liefde en toewijding zorgen ervoor dat Robin ondanks zijn verlamming het leven weer oppakt. Samen weigeren ze zich over te geven aan zijn ziekte en inspireren ze iedereen met hun onverwoestbare humor, lef en levenslust. Met behulp van kunstmatige ademhalingsmachines wist Cavenish 64 jaar oud te worden tot hij in 1994 overleed.
Breathe is een hartverwarmend liefdesverhaal waarin elke dag geleefd wordt alsof het de laatste is. De film is gebaseerd op de biografie van producent Jonathan Cavendish’ ouders en laat zien hoeveel impact Robins strijd heeft gehad op de mobiliteit van mindervaliden.

Lees ook

BoekStartdagen in bibliotheek Doesburg

DOESBURG – De bibliotheek West-Achterhoek, waar de vestiging in Doesburg deel van uitmaakt, heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.