Home / Rheden-Regiobode / Film over een jonge mantelzorger

Film over een jonge mantelzorger

DIEREN – Op donderdagmiddag 1 november om 14.00 uur is er in de filmzaal van zalencentrum Theothorne in Dieren de film Lieve mama te zien. Deze film gaat over jonge en jongvolwassen mantelzorgers.

Lieve mama is gemaakt door Sophie. Zij heeft zelf de hoofdrol in de film waarin zij de onmacht en verantwoordelijkheid om voor haar moeder te zorgen indringend in beeld brengt. Nu probeert ze haar ervaringen te benutten om zich in te zetten voor gelijkgestemden. Na de film is er gelegenheid om met elkaar en de filmmaakster Sophie in gesprek te gaan.
De film wordt vertoond in het kader van de landelijke Dag van de Mantelzorg die op 10 november plaatsvindt. De organisatie achter de filmvertoning is de stichting voor Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp (MVT) Rheden en Rozendaal en Indigo, die zich de afgelopen periode richtten op jonge en jongvolwassen mantelzorgers, een groep die toch wat onzichtbaar is.
De film is voor iedereen die het thema aanspreekt en voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met het thema of erin geïnteresseerd is. Doel is om openheid te creëren rondom de problematiek van een zieke ouder en het effect daarvan op kinderen.
De toegang voor de film is gratis; aanmelden is wel van belang en kan bij MVT via info@mvtrheden.nl, tel. 026 – 3707070 of tel. 06 – 11599078.

Lees ook

Herfstwandeling door Veluwezoom

RHEDEN – Een gids van Natuurmonumenten verzorgt zondag 4 oktober een wandeling door Nationaal Park …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.