Home / Rheden-Regiobode / Expositie ter nagedachtenis aan Tineke Doeve

Expositie ter nagedachtenis aan Tineke Doeve

VELP – In ontmoetingscentrum De Paperclip in Velp is van 30 oktober tot en met 18 december een expositie te zien ter nagedachtenis aan Tineke Doeve. De expositie is op werkdagen te bezoeken van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.

Een aantal jaren heeft Tineke op diverse manieren een bijdrage geleverd aan het Velpse ontmoetingscentrum. Sinds 2012 was zij de voortrekker voor de regelmatige schilderijenexposities in de lichtstraat van het gebouw. In juli dit jaar is zij plotseling overleden. Tineke was zelf ook een getalenteerd schilderes. In het verleden volgde zij een opleiding textiele werkvormen, waarin onder andere tekenen en schilderen aan de orde kwamen. In de praktijk werkte zij toen echter vooral met textiele elementen. Mede doordat haar vader op oudere leeftijd ging schilderen, werd Tineke weer enthousiast om zelf deze mooie hobby op te pakken. Ze vond nu tijd en rust om opnieuw met het gevoel en het materiaal vertrouwd te raken en ging schilderen bij de Gelderse Schilderschool Terpentijn in Velp, onder begeleiding van de Arnhemse kunstenares Wies Jansen en later van de kunstenaar Theo Thiemesen. Tineke werkte voornamelijk met acrylverf en vond haar inspiratie in alles wat zij om zich heen zag. Haar bijzondere oog voor detail maakt haar werk altijd opnieuw sfeervol.

Lees ook

Auto in de greppel in Spankeren

SPANKEREN – Donderdagavond 23 september is een auto in de greppel beland in Spankeren. Rond …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.