Home / Brummen-Regiobode / Expositie Kunst in de Hal

Expositie Kunst in de Hal

BRUMMEN – Nog tot en met 21 december is in de hal van het gemeentehuis in Brummen werk te zien van de Brummense kunstenaars Ans Leeflang en Otto Koedijk. Deze expositie is toegankelijk tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.

Ans Leeflang heeft jaren als coloriste gewerkt. Na deze loopbaan kreeg ze weer meer tijd om te tekenen en te schilderen, wat zij als kind altijd graag deed. De eerste jaren heeft Ans voornamelijk met aquarel gewerkt, een techniek die altijd een speciaal plekje in haar hart zal hebben. Na schilderlessen bij diverse kunstenaars te hebben gevolgd, is Ans naar de vrije academie in beeldende kunst gegaan om haar kennis te verbreden onder andere op het gebied van klassieke technieken in olie en acryl. Zij is de schilderkunst als een ontdekkingstocht gaan zien, verlegt haar grenzen en is telkens op zoek naar nieuwe uitdagingen.
Otto Koedijk is houtdraaier. Hij maakt schalen, bollen en speeldingen van hout uit de regio. Uit een hemelboom uit een achtertuin in de Leeuwerikstraat haalt hij puzzels, van een atlasceder uit een voortuin in de Patrijsstraat maakt hij een bol of van een notenboom die ruimte moest maken voor de rivier draait hij een schaal met een lokaal verhaal.
Otto’s werk is zeer veelzijdig. Hij maakt schalen, bollen, tastpuzzels, klankhout, beesten van klein tot heel groot in combinatie met andere materialen. “Hout is een mooi natuurlijk materiaal om mee te werken en het is altijd weer verrassend wat er aan mooie kleuren en structuren tevoorschijn komen”, aldus Koedijk.

www.ansleeflang.com
www.ottokoedijk-houtdraaier.nl

Lees ook

Zwaar vuurwerk aangetroffen

EERBEEK – Een 26-jarige man uit Eerbeek is woensdag 23 juni aangehouden voor handel in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.