Home / Rheden-Regiobode / Ester Weststeijn nieuwe burgemeester van Rozendaal

Ester Weststeijn nieuwe burgemeester van Rozendaal

ROZENDAAL – Drs. Ester Weststeijn-Vermaat is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Rozendaal. Dat heeft Corine ter Brugge, voorzitter van de vertrouwenscommissie dinsdagavond 30 oktober bekend gemaakt.

De 41-jarige Ester Weststeijn woont in Delft en is sinds september 2014 concerncontroller bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Bij dezelfde gemeente was ze daarvoor twee jaar senior bestuursadviseur communicatie. Zij werkte voorheen als senior adviseur bij de gemeente Dordrecht, bij een onderzoeksbureau en bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Weststeijn studeerde Bedrijfscommunicatie en studeerde cum laude af in Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze is geen lid van een politieke partij.
Ester Weststeijn is getrouwd en moeder van een kind van drie en een baby. Haar middelbare schooltijd heeft zij doorgebracht op het Rhedens Lyceum, nu Het Rhedens, in Rozendaal.

Corine ter Brugge, voorzitter van de vertrouwenscommissie, is zeer enthousiast over de voordracht van Esther Weststeijn. “De vertrouwenscommissie was aangenaam verrast door de kwaliteiten en de opstelling van mevrouw Weststeijn. Zij heeft veel ervaring met organisatieveranderingen, hetgeen de komende jaren belangrijk is voor de gemeente Rozendaal. Rozendaal 2.0 wil een moderne gemeente zijn, met een jonge en levendige inbreng. Mevrouw Weststeijn brengt dit mee.”

De aanbeveling wordt verzonden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Wanneer de minister de aanbeveling volgt, wordt de installatie van de nieuwe burgemeester verwacht op 14 februari volgend jaar. Ester Weststeijn volgt dan Jan Hendrik Klein Molekamp op als burgemeester van Rozendaal. Hij neemt op 31 januari afscheid vanwege het bereiken van de zeventigjarige leeftijd.

Lees ook

Bouw nieuw clubgebouw Scouting en Rhevak is gestart

RHEDEN – Scouting Rheden en Stichting Rhevak zijn gestart met de bouw van hun nieuwe …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.