Home / Rheden-Regiobode / Energiewinkel dankzij burgerinitiatief Dieren West

Energiewinkel dankzij burgerinitiatief Dieren West

DIEREN – De werkgroep Duurzaam Dieren West heeft het initiatief genomen om een energiewinkel op te zetten. Bezoekers kunnen hier terecht voor informatie over het verduurzamen van de woning en het terugdringen van het energiegebruik.

De naderende energietransitie doet een appèl op huiseigenaren en huurders om na te denken over de toekomstige energiebehoefte en het verduurzamen daarvan. Veel inwoners willen hier alvast mee aan de slag, zo blijkt bij de werkgroep Duurzaam Dieren. De energiewinkel wil daarbij helpen met het aanbieden van informatie, maar ook door van bezoekers te horen wat er zoal speelt in Dieren, zodat mogelijk meer lokale ondersteuningsprogramma’s opgezet gaan worden.

In de energiewinkel is informatie te vinden over energie besparen met relatief kleine investeringen, woningisolatie, zonnepanelen, zonnecollectoren voor warm tapwater, energieopslag en verwarming door middel van een warmtepomp, infrarood-panelen of palletkachel. De winkel is vooralsnog tijdelijk en tot medio januari gevestigd in de winkel aan Diderna 7 in Dieren. De winkel is elke zaterdag geopend van 11.00 tot 14.00 uur. De bezoekers worden te woord gestaan door leden van de werkgroep Duurzaam Dieren West.
De werkgroep Duurzaam Dieren West heeft ondersteuning gekregen van de gemeente Rheden. Ook diverse ondernemers, leveranciers en fabrikanten hebben hun bijdrage geleverd. De ontwikkeling van het aanbod gaat nog door. Als dit initiatief aanslaat, dan zal worden gewerkt aan continuïteit. Daarbij zal verbreding plaatsvinden door ruimte te bieden aan andere energiegroepen om te kunnen aansluiten.
De energiewinkel hoopt niet alleen inhoudelijk van nut te zijn, maar wil tevens met bezoekers van gedachten wisselen over wat de energietransitie teweeg gaat brengen en wat er nodig is (de wijken van) Dieren.

www.dieren-west.nl

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.