Home / Belangrijk / Eerste Superspetter zwemdiploma

Eerste Superspetter zwemdiploma

VELP – De eerste Superspetter bij PFC Rheden heeft vrijdag 2 november een diploma gehaald in de Dumpel in Velp. Afgelopen jaar is de vereniging overgestapt op een andere zwemlesmethode, het oude ABC-zwemmen is ingeruild voor de nieuwe zwemmethode van de KNZB, Superspetters.

Superspetters is een methode die de kinderen, ouders en PFC erg goed bevalt. Met Superspetters leren kinderen op een leuke manier goed zwemmen en is er door de kleine groepjes veel aandacht voor het kind. Na de periode waarin kinderen gewend raken aan het water, worden eerst de crawlslagen aangeleerd en vervolgens de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. Het diploma dat uiteindelijk behaald wordt, staat gelijk aan de welbekende A-, B- en C-diploma’s, maar dan in één keer.
PFC is supertrots op de eerste Superspetter. Het meisje had haar A- en B-diploma al gehaald met de oude methode en is doorgegaan voor het totale diploma van Superspetters. Het meisje is nog niet klaar met zwemmen. Ze blijft nog bij de zwemvereniging en gaat verder naar de afdeling Carrousel. Bij deze afdeling kunnen kinderen kennismaken met de zwemsport. “We hebben diverse keuzelessen en themalessen. Bij de keuzelessen kun je kiezen uit lessen met verschillende onderdelen onder andere snorkelen, wedstrijdzwemmen, Redding & Survival, Duiken & Springen, Trucs & kunstjes”, aldus PFC. “Ook kunnen bij de carrousel op vrijdag de zwemvaardigheidsdiploma’s gehaald worden. Mensen die hun zoon of dochter ook op een leuke en goede manier willen leren zwemmen kunnen contact opnemen met PFC Rheden via supperspetters@pfcrheden.nl.”

Lees ook

Politie waarschuwt: zet je licht aan!

DIEREN – De politie in Dieren waarschuwt fietsers: zet je licht aan! Op verschillende locaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.