Home / Brummen-Regiobode / Eerbeekse Boys wil Derby-cup

Eerbeekse Boys wil Derby-cup

LOENEN – Bestuurder Erik Hafkamp van voetbalvereniging Eerbeekse Boys heeft op de receptie ter gelegenheid van het negentigjarig jubileum van voetbalvereniging Loenermark de wens uitgesproken om in de toekomst de spraakmakende streekderby’s tussen beide clubs te behouden. Omdat Eerbeekse Boys sinds kort een zaterdagclub is geworden, horen de derby’s tot het verleden. Dit betreurde de spreker bijzonder, maar hij stelde voor om deze derby toch in ere te houden door het instellen een nieuwe Derby-cup.

Van oudsher zijn Loenermark en Eerbeekse Boys grote rivalen. De derby’s tussen beide dorpen waren de toppers van het jaar dat altijd gepaard ging met allerlei ludieke acties in beide dorpen. Vooral in de Eerbeekse fabrieken moesten de Loenenaren het vaak ontgelden. Hafkamp vertelde leuke anekdotes die in het verleden hebben afgespeeld, zoals het weghalen van de middenstip bij de bezoekende club. Hafkamp: “We spreken zeker niet van haat en nijd maar eerder van een beetje sportief plagen en sarren. Graag willen we deze derby in ere houden en stellen daarom voor om een Derby-cup te gaan organiseren”.
Dit voorstel werd door de talrijke aanwezigen met instemming begroet. Ook Loenermarkvoorzitter Jaap Holdijk vond dit een prima idee en wil het zeker in het bestuur verder bespreken. Het is nog onbekend of Loenermark in de toekomst ook een zaterdagclub wordt maar tot die tijd willen de Loenenaren graag de club uit Eerbeek op de grasmat ontmoeten om de cup te winnen.

Lees ook

Besluitvormende vergadering raad Brummen

GEM. BRUMMEN – De vergadering van gemeenteraad van Brummen heeft donderdag 24 juni een flinke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.