Home / Brummen-Regiobode / Een goede start van de dag
.

Een goede start van de dag

EERBEEK – “Ontbijten is heel belangrijk voor je, want met een hongerige maag kun je natuurlijk niet goed opletten in de klas.” Burgemeester Alex van Hedel van de gemeente Brummen legde de kinderen van basisschool De Enk in één zin uit waar het tijdens het Nationaal Schoolontbijt om draait. Een goed ontbijt, maar ook een gezellig moment om samen de dag op te starten.

Van Hedel schoof vrijdag gezellig aan in de hal van de Eerbeekse basisschool, waar voor alle leerlingen tafeltjes waren neergezet. Grote tafels voor grote kinderen, kleine tafeltjes voor de kleintjes. Iedereen mocht deze ochtend in pyjama komen en voor de burgemeester was een mooie ochtendjas geregeld. Met een krentenbol op de vuist, broodjes met veel te veel boter en vruchtenhagel en oer-Hollandse boterhammen met kaas werd gezellig gegeten. Ondertussen werd er heel wat afgekletst. Terwijl de ene leerling wilde weten wat een burgemeester nou allemaal voor werk doet, vroeg een ander zich vooral af wat Van Hedel ‘s ochtends op zijn boterham doet. (Pure hagelslag)

Tijdens het Schoolontbijt wordt ook altijd aandacht gevraagd voor een goed doel en dit jaar is dat de actie Een Feestje voor Iedereen van Kinderpostzegels. Dit project helpt bij het organiseren van feestjes waar echt íedereen aan mee kan doen. Verjaardagsfeestjes voor de hele klas bijvoorbeeld. De gemeente Brummen heeft 75 euro geschonken aan dit goede doel.

Foto: Linda Peppelman

Lees ook

Iedereen mag meedoen aan Dierense Speeltuin Got Talent

Feest in Dierense Speeltuin bij opening natuurspeelplaats en viering 75-jarig bestaan DIEREN – Nog een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.