Home / Doesburg-Regiobode / Eén boom mot kun’n: gratis boom

Eén boom mot kun’n: gratis boom

BRONCKHORST – Grondeigenaren in het buitengebied van de gemeente Bronckhorst kunnen een gratis boom aanvragen. Deze wordt aangeboden door enkele initiatiefnemers uit Bekveld, Vereniging Bomenbelang en Agrarische Natuurvereniging ’t Onderholt onder het motto Eén boom mot kun’n.

In het Bronckhorster landschap zijn de afgelopen jaren verschillende vrijstaande bomen verloren gegaan. Juist zo’n enkele boom is waardevol voor vogels en insecten en maakt het landschap bijzonder. Met deze actie, die is gestart in 2015/2016, worden markante bomen teruggebracht in het landschap. Er zijn inmiddels 328 bomen geplant, zoals eiken, lindes en beuken.
Grondeigenaren kunnen een boom aanvragen. De gemeente en provincie betalen de kosten van de boom en de aanplant. Aan de aanvraag zijn wel wat voorwaarden verbonden, zoals de locatie van de boom en de soort, die in het landschap moet passen.
De actie wordt gecoördineerd door Agrarische Natuurvereniging ’t Onderholt. Grondeigenaren met ruimte voor een boom kunnen zich tot 1 december bij de vereniging aanmelden via info@onderholt.nl of tel. 0575 – 550593. Vermeld naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en de gewenste locatie voor de boom.

Lees ook

Ik vind: Corona in Doesburg

Terugkijkend naar de coronagolf in het voorjaar leek het toen in Doesburg een ruisend beekje, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.